XACT Smabolag ger exponering mot svenska småbolag

XACT Svenska Småbolag (XACT Smabolag) är en börshandlad indexfond och har som mål att följa utvecklingen i indexet Solactive ISS ESG Screened Sweden Small Cap Tradable Index så nära som möjligt. Indexet syftar till att återspegla de omkring 100 mest likvida aktierna på den svenska småbolagsmarknaden exklusive de bolag som inte uppfyller index hållbarhetskrav. Fonden redovisas som artikel 8 i enlighet med SFDR (EU:s förordning 2019/2088 om hållbarhetsrelaterade upplysningar inom den finansiella sektorn).

Denna ETFs TER (total cost ratio) uppgår till 0,30 % p.a. XACT Svenska Småbolag (UCITS ETF) är den billigaste och största ETF som följer Solactive ISS ESG Screened Sweden Small Cap Tradable Index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom fullständig replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i den börshandlade fonden återinvesteras i ETFen.

XACT Svenska Småbolag är en stor ETF med 1 551 Mkr tillgångar under förvaltning.

Handla XACT Smabolag

XACT Svenska Småbolag (XACT Smabolag) är en svensk och europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnNasdaq StockholmSEKXACT Smabolag

Inlägget XACT Smabolag ger exponering mot svenska småbolag dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt