XACT Norden och XACT OMXS30 ESG – Bästa aktiefonder

När vinnarna i årets upplaga av Morningstar Awards for Investing Excellence offentliggjordes stod det klart att två av XACTs fonder tilldelats priser som Bästa aktiefonder.

XACT Norden (UCITS ETF) – Bästa nordiska aktiefond

Motiveringen lyder:

Priset för Best Nordic Equity Fund tilldelas XACT Norden för andra året i rad. De senaste tre åren har fonden placerat sig i det absoluta toppskiktet i sin kategori. Novo Nordisk som dominerat de nordiska börserna med en enastående avkastning de senaste åren, står för 22% av portföljen. Fonden har fem stjärnor i Morningstar Rating och ett bronsmedajlbetyg.

XACT OMXS30 ESG (UCITS ETF) – Bästa svenska aktiefond

Motiveringen lyder:

Priset för Best Swedish Equity Fund går till XACT OMXS30 ESG ETF som visat sig konkurrenskraftig sett till den riskjusterade avkastningen. Fonden har även en kostnadsfördel mot konkurrenter då den ligger i den billigaste avgiftskvintilen i sin kategori. Portföljens betydande övervikt i Atlas Copco jämfört med andra Sverigefonder visade sig gynnsamt 2023.

Inlägget XACT Norden och XACT OMXS30 ESG – Bästa aktiefonder dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt