spot_img
22.1 C
Barcelona

Wall Streets seismiska skift driver Dallas förbi Chicago och LA

-

Dallas såg tre av Wall Streets största banker starta nya campus förra året och cementerade sina satsningar på en av de snabbast växande tätorterna i en av de snabbast växande delstaterna. Branschens snabba expansion i Texas sedan pandemins början innebär att området nu har fler finansarbetare än Chicago eller Los Angeles, bara efter New York.

Och det är inte bara storbankerna. Kapitalförvaltare av alla storlekar har velat tjäna pengar på inflödet av rikedomar och människor som flyttar från kusterna till Dallas för billigare bostäder och frånvaron av statlig inkomstskatt. Fisher Investments flyttade till förorten Plano från staten Washington tidigare i år och följde kapitalförvaltare inklusive Charles Schwab och Canyon Partners som anlände några år tidigare.

“Just nu finns de smarta pengarna i Dallas” sa borgmästare Eric Johnson vid den banbrytande ceremonin i oktober för Goldman Sachs Group Incs 5 000-personers campus i det trendiga Victory Park-kvarteret nära centrum.

Bankutbyggnaderna hjälper till att befästa stadens status som det ekonomiska meckat i söder, och överskuggar konkurrenter som Atlanta och Miami. Den snabba migrationen av människor och företag till Texas har lett till en positiv cykel av jobbskapande inom byggbranschen, restauranger och andra industrier utan direkta band till bankväsendet.

Finansarbetare i Dallas tenderar dock att få mycket lägre betalt än de i New York, även för liknande jobb. Finans- och investeringsanalytiker, till exempel, har i genomsnitt 102 000 USD per år i Dallas, nästan 30 % lägre än den nuvarande kursen i New York.

Genomsnittslönerna är också lägre på grund av de typer av jobb som finns. I Texas utgörs en större del av personalbasen av backoffice-verksamheter som teknik, kundservice och lånehantering.

Det finns emellertid farhågor om att statens politik kan bromsa industriboomen. I oktober 2023 sa riksåklagaren Ken Paxtons kansli att det granskade om tio finansiella företag, inklusive Bank of America Corp. och JPMorgan Chase & Co., bryter mot en lag som stöder republikanerna som straffar företag för att begränsa arbetet med olje- och gasindustrin på grund av klimatförändringar. Tjänstemän har också undersökt finansiella företag över en lag från 2021 som begränsar offentliga kontrakt för företag som “diskriminerar” vapentillverkare.

I en intervju med Bloomberg News i november 2023 sa JPMorgans verkställande direktör Jamie Dimon att lagarna riskerar att undergräva statens affärsvänliga rykte. Paxton har sagt att oron är överdriven, och att allt företag behöver göra för att undvika problemet är att hålla sig borta från politik.

För närvarande finns det inga tecken på någon avmattning i Dallas finanssektor. Wells Fargo & Co.s nya campus på 500 miljoner dollar, som kommer att rymma 3 000 arbetare, kommer upp i förorten Irving. I november 2023 höll Bank of America en banbrytande ceremoni för sitt 30 våningar höga höghus mindre än en mil från Goldmans nya campus.

Landets fjärde stad, Dallas-Fort Worth, passerade Chicago och Los Angeles under pandemin och blev det nummer 2-området för finansjobb. Det är hem för mer än 380 000 personer som arbetar i branschen, enligt uppgifter från Bureau of Labor Statistics. Det kan jämföras med 323 000 i Chicago, hemmet för CME Group Inc., Cboe och andra derivatföretag. Trots tillströmningen av penningförvaltare och hedgefonder till Miami har den bara 221 000 finansarbetare.

New York är fortfarande nummer 1, med 809 000 anställda inom den sektorn

Finansbolag upptar 28 miljoner kvadratfot kontorsyta i Dallas-området, näst efter New York, enligt Cushman och Wakefield. Tillsammans med försäkringsbranschen står sektorn för 12 % av all kommersiell fastighetsyta i Dallas, visar CoStar-data.

Dallas drar nytta av att vara mitt i landet, med två flygplatser som erbjuder en uppsjö av direktflyg, enligt Jennifer Chandler, marknadschef för Bank of America i Dallas. Företaget har cirka 14 000 anställda i Dallas, med mer än hälften inom teknik och drift, sa Chandler.

Medan banker som JPMorgan, Wells Fargo och Bank of America länge har haft en närvaro i Texas, överladdade pandemin tillväxten.

Atalaya Capital Management, ett rådgivningsföretag för alternativa investeringar på 10 miljarder dollar, öppnade ett kontor i Dallas 2022, dess enda plats utanför huvudkontoret i New York. Charles Schwab flyttade till förorten Westlake från San Francisco 2021. Fisher Investments kom från Camas, Washington. Canyon Partners, en Los Angeles-baserad fond på 24 miljarder dollar, öppnade ett kontor i Dallas 2021. Och KKR & Co. öppnade ett fastighetskreditkontor i Dallas förra året.

“Covid gav alla en uppskattning för vad du kan göra på distans,” sa Ivan Zinn, grundaren av Atalaya. “Med tillväxten av kapitalförvaltning, hedgefonder, i Dallas i synnerhet, har du sett att talangpoolen är diffus.”

Dallas finanschefer säger att regionen är full av ingenjörs- och teknikarbetare, vilket är en del av anledningen till att de har lokaliserat så många backoffice-verksamheter där.

Under de kommande åren förväntar de sig att fler chefs- och investeringsbanktjänster kommer att finnas i Texas. Redan har chefer som Rick Wurster, en högsta ställföreträdare på Charles Schwab, och Fortress Investments medvd Joshua Pack och Drew McKnight flyttat till norra Texas. Dallas-baserade Texas Capital Bank har utökat sina affärslinjer under de senaste åren genom att lägga till en investeringsbanksdivision. Den lanserade sin första börshandlade fond i juli, fokuserad på Texas.

JPMorgan har nu 15 investeringsbankirer baserade i Dallas, ett antal som har mer än fördubblats på bara några år.

“Det finns nu VDar inom vår verksamhet eller olika affärsenheter som sitter i Dallas eller Plano eller Fort Worth och driver företag med anställda över hela världen”, säger Elaine Agather, ordförande för Dallas-regionen för JPMorgan. “Förut var så mycket av det koncentrerat till New York.”

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Wall Streets seismiska skift driver Dallas förbi Chicago och LA appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments