Visste Du att Vikingen erbjuder kursdata på amerikanska aktier också?

Vill du följa och analysera några av de största bolagen i världen? När dollarn går upp är det extra intressant att äga aktier i USA (och tvärtom när det går ned…). Vikingen erbjuder kursdata på amerikanska aktier också.

Åtta skäl till varför du bör investera i amerikanska aktier

Att erbjuda ett brett utbud av värdepapper att handla, att investera i USA är något som varje investerare bör titta närmare på. Upptäck några av de viktigaste fördelarna med att investera på den amerikanska aktiemarknaden.

Är det värt att investera på den amerikanska aktiemarknaden?

Att investera på den amerikanska aktiemarknaden kan vara värt besväret för svenska investerare som främst fokuserar på den svenska aktiemarknaden.

Den amerikanska aktiemarknaden erbjuder flera potentiella fördelar.

Det ger tillgång till ett brett utbud av industrier och olika investeringsmöjligheter. Med den amerikanska marknaden som den största och mest likvida i världen listar stora börser som New York Stock Exchange (NYSE) och NASDAQ många väletablerade och innovativa företag.

Genom att investera i amerikanska aktier kan du dra nytta av diversifiering. Det låter dig utöka din investeringsportfölj bortom Stockholmsbörsen och få exponering mot sektorer och branscher som kanske inte är väl representerade på den svenska marknaden.

Amerikanska aktier har historiskt visat en stark tillväxtpotential på lång sikt. Många av världens ledande teknik-, hälso- och konsumentföretag är baserade i USA. Att investera i dessa sektorer kan erbjuda möjligheter till kapitaltillväxt.

Det är viktigt att notera att en investering på alla aktiemarknader medför risker, och det är tillrådligt att göra grundlig forskning eller söka vägledning från en finansiell rådgivare innan du fattar investeringsbeslut.

Fördelar med att investera i amerikanska aktier

Diversifiering
Investera med mindre belopp med hjälp av bråkdelar
Tillgång till världens största företag – global räckvidd
Potential för stark avkastning
bekvämlighet
Lågt courtage
8 000+ aktier och ETFer
Likviditet

Skäl till varför du bör investera i amerikanska aktier

1. Diversifiering

Att få tillgång till kursdata på amerikanska aktier ger betydande diversifieringsfördelar. Den amerikanska aktiemarknaden är mycket varierande och omfattar ett brett spektrum av branscher, inklusive teknik, finans, hälsovård, konsumentvaror, energi och mer. Genom att inkludera amerikanska aktier i din portfölj kan du sprida dina investeringar över olika sektorer och företag, vilket minskar risken för överexponering mot en enskild marknad eller bransch. Denna diversifiering kan hjälpa till att mildra effekterna av varje enskilt företags resultat eller sektorspecifika utmaningar på din totala investeringsavkastning.

2. Investera med mindre belopp med hjälp av bråkdelar

Fraktionella aktier låter dig investera i amerikanska aktier även om du har begränsat kapital. Istället för att köpa hela aktier, tillåter fraktionerad investering dig att köpa en del av en aktie. Detta gör att du kan fördela mindre belopp över flera aktier, vilket gör din portfölj mer effektiv.

Fördelarna med fraktioner aktier är särskilt tydliga för högprisaktier som Netflix eller Nvidia, där det kan vara dyrt att köpa en hel aktie. Med fraktionerad investering kan du fortfarande delta i tillväxtpotentialen för dessa företag utan att kräva en betydande förhandsinvestering.

Inte varje investeringsplattform som erbjuder ett amerikanskt investeringskonto tillåter dig att handla delar av aktier, men det finns flera som gör det.

3. Tillgång till världens största företag

USA har den största aktiemarknaden i världen, hem för många av världens största och mest inflytelserika företag. Genom att investera i amerikanska aktier får du exponering mot globala jättar som har en betydande inverkan på den globala ekonomin och ett enormt marknadsvärde.

Företag som Apple, Microsoft, Amazon, Facebook och Google är noterade på amerikanska börser, vilket ger möjligheter att investera i branschledare med global räckvidd. Tillväxtpotentialen för dessa företag sträcker sig utanför den amerikanska marknaden, vilket gör att du kan delta i deras framgång och dra nytta av deras innovativa produkter, tjänster och marknadsdominans inom olika sektorer.

4. Potential för stark avkastning

Den amerikanska marknaden har historiskt visat potentialen att generera stark avkastning på lång sikt och är känd för sin livfulla entreprenörskultur, innovation och ekonomiska stabilitet. Att gå in på den amerikanska aktiemarknaden låter dig utnyttja tillväxten och lönsamheten hos etablerade företag och framväxande marknadsledare.

Det är dock viktigt att notera att tidigare resultat inte garanterar framtida resultat. Att genomföra grundlig forskning och bedöma individuella företags framtidsutsikter är avgörande för att identifiera de med potential för stark avkastning och anpassa dem till dina investeringsmål.

5. Bekvämlighet

Det har blivit allt bekvämare att köpa och sälja amerikanska börsnoterade aktier, tack vare uppkomsten av online-investeringsplattformar. Dessa plattformar erbjuder användarvänliga gränssnitt, strömlinjeformade processer för kontoinställning och enkel tillgång till marknadsdata och undersökningar. Du kan enkelt hantera dina investeringar, övervaka marknadens prestanda och utföra affärer från bekvämligheten av ditt hem eller när du är på språng via en mobil investeringsapp.

6. Låg courtage

Flera investeringsplattformar erbjuder konkurrenskraftiga priser och låga courtageavgifter för handel med amerikanska aktier. Denna kostnadseffektivitet är särskilt fördelaktig för nordiska investerare, eftersom lägre courtageavgifter kan hjälpa till att minimera de totala kostnaderna för att investera i amerikanska aktier. Lägre courtageavgifter kan ha en positiv inverkan på din investeringsavkastning, särskilt om du ofta handlar eller har en mindre portfölj.

Genom att välja en investeringsplattform med låga avgifter kan du optimera din investeringsprestanda och potentiellt generera högre nettoavkastning över tid.

7. Olika 8 000+ aktier och ETF:er

Av alla aktiemarknader i världen är USA den med det största antalet investeringsalternativ, med över 8 000 aktier och börshandlade fonder (ETF) noterade på stora amerikanska börser. Detta omfattande urval ger dig många valmöjligheter för att bygga en diversifierad portfölj som är skräddarsydd för dina investeringsmål och risktolerans. Du kan investera i olika sektorer, börsvärden och investeringsstilar, vilket gör att du kan skapa en väl avrundad portfölj som passar dina preferenser.

8. Likviditet

Den amerikanska aktiemarknaden är mycket likvid, vilket betyder att det finns en hög volym av handelsaktivitet och ett stort antal köpare och säljare. Denna likviditet gör att du kan köpa eller sälja amerikanska aktier relativt snabbt till konkurrenskraftiga priser. Möjligheten att gå in i eller lämna positioner utan betydande marknadspåverkan ger flexibilitet i att hantera dina investeringar och reagera på marknadsutvecklingen. Likviditet är särskilt viktigt för aktiva handlare eller investerare som värdesätter förmågan att utföra transaktioner effektivt.

Du hittar kursdata på amerikanska aktier under fliken produkter, Tillägg.

Nasdaq

Vill du följa och analysera några av de största bolagen i världen? Här kan du analysera giganterna som Berkshire, Apple, Microsoft, JP Morgan och Google . Från: 79 kr / månad.

Beställ Nasdaq här

NYSE, New York Stock Exchange

New York Stock Exchange, USA Aktier från 79 kronor per månad.

Beställ NYSE här

Amerikanska ETFer

Vill du handla fonder som om de vore aktier? Det kan du med ETFer (Exchange Traded Funds) Med det här tillägget får du köp-och säljrekommendationer på fonder från USA . Från:79 kr/månad

USA ETF fungerar med Vikingen Börs , Trading , Standard och Option .

Beställ amerikanska ETFer här

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Visste Du att Vikingen erbjuder kursdata på amerikanska aktier också? appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt