Virtune introducerar en koldioxidneutral Bitcoin ETP på den tyska marknaden

Virtune, en reglerad krypto-ETP (”Exchange Traded Product”)-emittent, med säte i Stockholm, Sverige, är glada att kunna meddela upptagandet av sin koldioxidneutral Bitcoin ETP på den tyska marknaden på Boerse Stuttgart.

Kryptomarknaden har upplevt en betydande uppgång under hösten, särskilt under oktober, där Bitcoin steg med 26 procent och andra kryptovalutor som har följt denna uppåtgående trend. Virtune har sett en stark dragkraft på de nordiska marknaderna med kontinuerliga stabila inflöden, vilket gör denna expansion till en naturlig utveckling för företaget.

Virtune Bitcoin ETP är en 100 procent fysiskt uppbackad ETP med Coinbase som dess kryptoförvaring. Denna ETP erbjuder investerare en koldioxidneutral exponering mot Bitcoin där Virtune har ingått ett samarbete med ClimatePartner för att beräkna koldioxidutsläppen för sina Bitcoin-innehav relaterade till denna ETP.

Virtune, ett registrerat finansinstitut av Finansinspektionen, har visat sitt orubbliga engagemang för efterlevnad och finansiell säkerhet genom sin reglerade status och uppfyllt de stränga krav som Nasdaq ställer. Finansinspektionen godkände bolagets basprospekt den 5 april 2023 och som ett resultat av detta har bolaget tagit upp ETPer till Nasdaq Stockholm som en del av sin kärnstrategi. Virtunes övergripande mål är att erbjuda sömlös tillgång till krypto för både institutionella och privata investerare genom innovativa ETPer, transparens och utbildning.

Christopher Kock, VD för Virtune: ”Vi är glada över att introducera vår Bitcoin ETP för den tyska investerarkollektivet efter att ha fått ett överväldigande positivt gensvar från investerare i Norden. Vi tror att detta erbjudande ger investerare en optimal exponering mot Bitcoin, tack vare dess inkorporering av koldioxidneutralitet och fysiskt uppbackad struktur. Vi har redan genomgått en hållbarhetsövergång genom vårt partnerskap med ClimatePartner. Vi är stolta över att ha introducerat tre av våra ETP på den tyska marknaden under 2023, inklusive Virtune Bitcoin ETP, Virtune Crypto Top 10 Index ETP och Virtune Staked Ethereum ETP”.

Lang & Schwarz representerar Virtune som likviditetsspecialist för ETP, vilket säkerställer att tyska privata investerare också bekvämt och effektivt kan få tillgång till ETP via Lang & Schwarzs handelsplattform.

Nyckelinformation om produkten:

Exponering för Bitcoin kombinerat med koldioxidneutralitet

100 procent fysiskt stöd

1,49 procent årlig förvaltningsavgift

Virtune Bitcoin ETP

Handelsvaluta: EUR

Första handelsdagen: Måndagen den 20 november

Ticker: VIRBTC

ISIN: SE0020845709

WKN: A3G9AF

Börser: Nasdaq Stockholm, Boerse Stuttgart

Handla Virtunes börshandlade produkter

Virtunes börshandlade produkter är europeiska börshandlade produkter som handlas på bland annat Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest, Levler och Avanza.

Inlägget Virtune introducerar en koldioxidneutral Bitcoin ETP på den tyska marknaden dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt