Vintern förväntas bli dyrare för dem som värmer med olja

Efter flera år av skyhöga vinteruppvärmningskostnader förväntas miljontals amerikaner äntligen få lite lättnad den kommande säsongen – om de värmer upp sina hem med naturgas, det vill säga. Vintern förväntas bli dyrare för dem som värmer med olja, så kallade eldningsolja.

Naturgasuppvärmning, som används av knappt hälften av amerikanska hem, förväntas kosta i genomsnitt $726 i vinter, en minskning med 7,8 % från förra året, enligt en uppskattning som släpptes från National Energy Assistance Directors Association.

Men de som använder eldningsolja för hemmet kommer sannolikt att bli förskräckta igen. Kostnaden förväntas hoppa till i genomsnitt 2 275 USD, en ökning med 8,7 % från förra året, eftersom oljepriserna stiger delvis på grund av de senaste besluten från Ryssland och Saudiarabien att dra ner på oljeproduktionen. Endast 4,1 % av hushållen använder eldningsolja för hemmet, främst i nordost.

“Det här är det första året många familjer kommer att få en paus”, säger Mark Wolfe, föreningens verkställande direktör, med hänvisning till den förväntade nedgången i uppvärmningskostnaderna för naturgas. Men om du är uppe i New England är det här skrämmande. Det kommer att bli ännu ett dyrt år för familjer som använder eldningsolja.”

Uppvärmning med propan förväntas kosta i genomsnitt $1 538, en ökning med 4,2 % från förra säsongen. El, som är den näst vanligaste värmekällan, beräknas kosta i genomsnitt 1 374 USD, en ökning med 1,2 %.

Den federala energiinformationsmyndigheten förväntas släppa sina utsikter för vinteruppvärmning nästa månad.

Hemuppvärmning är fortfarande dyr

Amerikanerna rustar upp för vintervärmesäsongen precis som stigande bensinpriser har ansträngt deras ekonomi.

Även med den förväntade nedgången i uppvärmningskostnaderna för naturgas, betalar familjer fortfarande ut mycket mer än de var vintern 2020-2021, då det bara kostade dem 573 dollar i genomsnitt för säsongen, enligt föreningen.

De som använder eldningsolja har sett sina kostnader explodera sedan den vintern, då de bara betalade 1 212 dollar i genomsnitt. Uppvärmning med propan och el kostade 1 162 $ respektive 1 180 $ i genomsnitt vintern 2020-2021.

“Under överskådli g framtid kommer hemenergi att bli dyrt,” sa Wolfe. “Vi ser inte priserna vi såg för tre eller fyra år sedan.”

Mindre statligt stöd förväntas

Dessutom förväntas inte kongressen fortsätta att tillhandahålla de betydande finansieringshöjningarna för Low Income Home Energy Assistance Program som den har haft under de senaste åren, sa Wolfe.

Både kammaren och senaten, som ännu inte har gått med på att finansiera den federala regeringen för det kommande räkenskapsåret, har föreslagit att tilldela cirka 4 miljarder dollar för skyddsnätsprogrammet. Men lagstiftare hade tillhandahållit 6 miljarder dollar i år och cirka 8,4 miljarder dollar under föregående räkenskapsår för att hjälpa amerikaner att kämpa med stigande energipriser.

Minskningen kan innebära att 1 miljon färre familjer kommer att betjänas, sade Wolfe, som är oroad över att anslaget kan skäras ned ytterligare. Och det skulle komma i en tid då ansökningarna om LIHEAP-assistans har ökat för både värme- och kylhjälp.

“En del av problemet är att vi är under press att köra året runt-program på grund av sommaren, och det finns inte tillräckligt med pengar,” sa Wolfe.

Om den federala LIHEAP-budgeten minskas kan Alliance for Community Empowerment – som distribuerar assistans till Connecticut-invånare – tvingas avvisa människor i nöd, säger Monette Ferguson, den ideella verkställande direktören.

“Budgeten som skärs kommer inte bara att göra att våra kunder måste göra hårda uppoffringar, utan det kan också leda till att barn blir utan värme”, säger Ferguson. “Kostnaderna har fördubblats, och kunderna ska inte behöva välja om de ska ge värme eller mat till sina familjer.”

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Vintern förväntas bli dyrare för dem som värmer med olja appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt