Vilken emittent kommer att lyckas skapa den ledande Bitcoinfonden?

En metod från från den amerikanska finansinspektionen, Securities and Exchange Commission som gör det möjligt för flera emittenter att lansera sin egen version av den ledande Bitcoinfonden samma dag skulle utlösa marknadsföringkrig, sa Eric Balchunas, senior ETF-analytiker på Bloomberg Intelligence, under ett webbseminarium förra veckan.

ProShares Bitcoin Strategy ETF, (BITO), var den första bitcoin futures ETF som lanserades i USA. Idag har den 91 % av tillgångarna bland bitcoin futures ETFs och 97 % av handelsvolymens marknadsandel.

Det är inte ovanligt att en emittent blir vinnare och tar hela marknaden, eller i alla fall större delen av marknaden. I huvudsak är det den ETF-emittent som når marknaden först som tenderar att ta den största marknadsandelen. Alla de föreslagna spotbitcoin-ETFerna kommer att göra samma sak – lagra bitcoin, och den som får mest volym kommer att få ännu mer volym.

Balchunas pekade på State Street Global Advisors SPDR Gold Shares, som lanserades i november 2004 och är känd av tickern GLD. Även om det finns många andra guld-ETFer, är GLD fortfarande ”go-to”-alternativet för många människor som söker guldexponering. GLD rankades på tredje plats bakom Invesco QQQ och SPDR S&P 500 ETF Trust.

Inlägget Vilken emittent kommer att lyckas skapa den ledande Bitcoinfonden? dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt