Valour rapporterar ombalansering av VDAB10

Valour har gjort en ombalansering av VDAB10 EUR och VDAB10 SEK är effektiv sedan 1 februari, med tre betydande förändringar i korgen:

Introduktion av Avalanche

Valour har inkluderat AVAX, den ursprungliga symbolen för Avalanche, ett banbrytande blockchain-protokoll, i VDAB10-korgen. Avalanche sätter skalbarhet, decentralisering och interoperabilitet i förgrunden, vilket gör det till ett värdefullt tillägg till VDAB10-korgen.

Ökad vikt för Solana

Som svar på den anmärkningsvärda ökningen av priset på SOL under de senaste tre månaderna har den procentuella vikten av Solana i VDAB10-korgen justerats. Som ett erkännande av Solanas anmärkningsvärda prestanda och efterfrågan på marknaden har dess vikt ökat från 4,32 % till 9,16 %.

TON har uteslutits från korgen.

Kort översikt av Avalanche

Avalanche är ett konsensusprotokoll som skiljer sig genom att erbjuda oöverträffad transaktionshastighet och låga avgifter. Dess unika inställning till konsensus, känd som Avalanche consensus, möjliggör snabba, säkra och skalbara decentraliserade applikationer (dApps). Avalanches engagemang för interoperabilitet gör det till ett lovande tillägg till VDAB10-korgen.

Nya vikter i VDAB10

KryptovalutaVikt, %Bitcoin30,00 %Ethereum30,00 %Binance BNB10,45 %Solana9,16 %XRP6,71 %Cardano4,02 %Avalance2,73 %Doge2,69 %TRX2,28 %Polkadot1,96 %

Handla VDAB10 ETP

Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som bland annat handlas på svenska NGM, Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest, Levler och Avanza.

Inlägget Valour rapporterar ombalansering av VDAB10 dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt