Valour lanserar Valour Ripple (XRP) och Binance (BNB) ETPer

Lansering av XRP och BNB ETPer: Valour lanserar Valour Ripple (”XRP”) och Valour Binance (”BNB”) börshandlade produkter på Nordic Growth Market (”NGM”) och utökar sitt utbud av investeringsprodukter för digitala tillgångar.

Nytt AUM-rekord: Valour rapporterar en betydande ökning av tillgångar under förvaltning (”AUM”) och når 590 CAD, upp från 497 MUSD den 31 januari 2024. Denna tillväxt på 18,7 procent återspeglar starkt marknadsförtroende och Valours växande inflytande i det digitala tillgångsutrymmet.

Investeringsåtkomst och expansion: Valour Ripple (XRP) SEK ETP (ISIN: CH1161139584) och Valour Binance SEK ETP (ISIN: CH1149139698) kommer att tillåta investerare att få exponering mot XRP och BNB, genom banker eller mäklare, för att möta den växande efterfrågan på olika digitala tillgångsinvesteringar på europeiska marknader. Valour fortsätter att prioritera produktinnovation och utveckling och har planer på att lista ytterligare traditionella och fysiskt stödda ETP:er under de kommande månaderna.

Valour, en ledande emittent av börshandlade produkter (”ETPs”) som ger förenklad tillgång till digitala tillgångar, har uppnått rekordtillgångar under förvaltning (”AUM”) på C$590 miljoner. Valour har dessutom lanserat Ripple (”XRP”) och Binance (”BNB”) ETPer på Nordic Growth Market (”NGM”).

Valour har uppnått ett nytt rekord med dess AUM som nådde 590 MCAD, upp från den tidigare aviserade siffran på $497 MCAD den 31 januari 2024. Denna ökning till 590 MCAD representerar en anmärkningsvärd tillväxt på 18,7 %, vilket återspeglar Valours solida bana i marknaden och det växande investerarnas förtroende för sina digitala tillgångsprodukter. Dessa framsteg understryker det fortsatta intresset och förtroendet för digitala tillgångar bland investerare, vilket positionerar Valor som en nyckelaktör i att erbjuda förenklad tillgång till det föränderliga landskapet av digitala investeringar.

Dessutom har Valour lanserat Ripple (XRP) och Binance (BNB) ETPer på NGM-börsen. Handeln med ETPerna började den 21 februari 2024. Valour Ripple (XRP) SEK (ISIN: CH1161139584) och Valour Binance (BNB) SEK (ISIN: CH1149139698) ETPer göra det möjligt för investerare att få exponering mot XRP och BNB, enkelt och säkert, via sin bank eller mäklare.

XRP har ett börsvärde på 29,57 miljarder USD och rankas på en sjätte plats bland alla kryptovalutor globalt. Ripple XRP är en nyckelspelare inom det digitala valutaområdet, känd för sin användning för att underlätta snabba och billiga internationella pengaöverföringar. XRP fungerar på RippleNet och fungerar som en bryggvaluta i Ripples betalningsnätverk, vilket möjliggör sömlösa valutaväxlingar över hela världen. Detta har positionerat XRP som ett föredraget val för finansiella institutioner som söker effektiva alternativ till traditionella gränsöverskridande betalningsmetoder.

BNB har ett börsvärde på 54,64 miljarder USD och rankas på fjärde plats bland alla kryptovalutor globalt. BNB, tidigare även känt som Binance Coin, är ett kryptovalutamynt skapat och utgivet av kryptovalutabörsen Binance. BNB kan användas för att betala avgifter vid handel på Binance, och vanligtvis till en rabatterad kurs. På grund av den primära nyttan har BNB sett en betydande tillväxt i intresse genom åren. Flera omgångar av token burn-händelser har uppskattat BNB-priset och drivit det upp som en av de 5 bästa kryptovalutorna efter börsvärde.

”Introduktionen av Ripple (XRP) och Binance (BNB) ETPs från Valour markerar en betydande expansion av vårt produktutbud”, säger Olivier Roussy Newton, VD för DeFi Technologies. ”Dessa produkter understryker vårt engagemang för att göra digitala tillgångsinvesteringar tillgängliga och sömlösa för investerare över hela Europa. Detta initiativ går längre än att bara utöka vårt produktsortiment; det representerar ett strategiskt steg mot att demokratisera finans och ge våra kunder diversifierade investeringsmöjligheter i världens ledande kryptovalutor, mitt i det digitala tillgångslandskapet som utvecklas.”

”Vi är stolta över att tillkännage ankomsten av Valour BNB och Valor XRP till den pulserande investerargemenskapen i Norden. Med dessa tillägg hävdar vi stolt titeln som den mest omfattande leverantören av krypto-ETPer listade i Norden, och presenterar alternativ både som unika tillgångar och paketerade i vår VDAB10-produkt”, säger Johanna Belitz, Valour Head of Nordics. ”Detta placerar oss i en unik position för att tillmötesgå investerare som är intresserade av att navigera i cryptoverse bekvämt, säkert och med lätthet.”

Valour fortsätter att prioritera produktinnovation och utveckling och har planer på att lista ytterligare traditionella och fysiskt stödda ETPer under de kommande månaderna.

Handla Valours produkter

Valours ETPer är europeiska börshandlade produkter som handlas på bland annat NGM.

Det betyder att det går att handla andelar i dessa ETPer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget Valour lanserar Valour Ripple (XRP) och Binance (BNB) ETPer dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt