spot_img
18.5 C
Barcelona

Vad händer härnäst för Bitcoin?

-

ETC Group VD bryter ner ETFer och marknadstrender! Han pratar om vad som händer härnäst för Bitcoin. ETC Groups VD Tim Bevan diskuterar den senaste tidens volatilitet i Bitcoin-priser och tillskriver den makroekonomiska faktorer och specifika marknadshändelser.

I en intervju med Proactives Stephen Gunnion noterade Bevan den oväntade styrkan i den amerikanska ekonomin som indikeras av nya jobbdata, vilket har lett till reviderade förväntningar på räntesänkningar, vilket påverkar risktillgångar som Bitcoin. Förflyttningen av konfiskerad Bitcoin till ett värde av 2 miljarder dollar relaterat till Silk Road-fallet till ett Coinbase-konto av det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) har också bidragit till marknadens instabilitet. Trots dessa kortsiktiga drivkrafter ser Bevan fluktuationerna som en del av Bitcoins vanliga handelsutbud.

När det gäller sannolikheten för en Ethereum ETF i USA, indikerade Bevan en negativ förändring, med hänvisning till SEC:s ökade ansträngningar att klassificera Ethereum som ett värdepapper. Denna klassificering, driven av interaktioner med Ethereum Foundation och övergången till bevis på insats, markerar en betydande regulatorisk förändring och dämpar de omedelbara utsikterna för en Ethereum ETF. Bevan är dock fortfarande hoppfull om utvecklingen senare under året.

Bevan kommenterade också London Stock Exchanges (LSE) beslut att lansera ett segment för krypto-ETP, och såg det som ett positivt steg för marknadslegitimering. Han kritiserade dock uteslutningen av icke-professionella investerare från detta segment och antydde att det kunde begränsa marknadens likviditet och överklagande.

Slutligen diskuterade Bevan det kommande Bitcoin-halveringsevenemanget, en minskning av belöningen för att bryta Bitcoin, som förväntas äga rum runt den 20 april. Han betonade att även om halveringen i sig inte omedelbart påverkar priserna, kan dess långsiktiga inverkan på utbudet vara betydande.

Inlägget Vad händer härnäst för Bitcoin? dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments