Utdelningsaktierna som hedgefonderna älskar

I den här artikeln tittar vi fem av de bästa utdelningsaktierna som hedgefonderna älskar. Dess förvaltare har långa positioner i dem alla, och det är många av dem som köpt dessa aktier.

3M Company (NYSE: MMM)

Antal hedgefondinnehavare: 62

Direktavkastning: 5,86 %

3M Company (NYSE: MMM) är ett amerikanskt konglomerat som verkar inom olika sektorer som industri, hälsovård, säkerhet och grafik, elektronik och energi samt konsumentprodukter. Bolaget erbjuder för närvarande en kvartalsvis utdelning på 1,51 USD per aktie, efter att ha höjt den med 0,7% i februari i år. Detta markerade företagets 66e årliga utdelningshöjning i rad, vilket gör MMM till en av de bästa utdelningsaktierna på vår lista. Aktien har en direktavkastning på 5,86%.

I slutet av fjärde kvartalet 2023 hade 62 hedgefonder aktier i 3M Company (NYSE: MMM), upp från 54 under föregående kvartal. Dessa insatser är tillsammans värda över 1,75 miljarder dollar.

Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ)

Antal hedgefondinnehavare: 63

Direktavkastning: 6,69 %

Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) är ett New York-baserat multinationellt teknikföretag som huvudsakligen verkar inom områdena trådlös kommunikation, trådbunden kommunikation och digitala tjänster. Företaget betalar en kvartalsvis utdelning på 0,665 USD per aktie och har ökat sina utdelningar under de senaste 17 åren i rad. Med en direktavkastning på 6,69 % är VZ en av de bästa utdelningsaktierna på vår lista med hög direktavkastning.

Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) var en del av 63 hedgefondportföljer i slutet av fjärde kvartalet 2023, upp från 61 under föregående kvartal. Bland dessa hedgefonder var Cliff Asness AQR Capital Management företagets största intressent under fjärde kvartalet.

AT&T Inc. (NYSE:T)

Antal hedgefondägare: 66

Direktavkastning: 6,53 %

AT&T Inc. (NYSE: T) är nästa aktiepå vår lista över de bästa utdelningsaktier med direktavkastning över 5%. Det multinationella telekommunikationsföretaget har gjort regelbundna utdelningar till aktieägarna sedan 1995. För närvarande erbjuder den en kvartalsutdelning på 0,2775 USD per aktie och har en direktavkastning på 6,53 %.

I slutet av fjärde kvartalet 2023 hade 66 hedgefonder aktier i AT&T Inc. (NYSE: T), vilket ökade från 52 under föregående kvartal. Det konsoliderade värdet av dessa andelar är nästan 3 miljarder dollar.

Philip Morris International Inc. (NYSE :PM)

Antal hedgefondinnehavare: 68

Direktavkastning: 5,53 %

Philip Morris International Inc. (NYSE: PM) är ett amerikanskt multinationellt tobaksföretag som huvudsakligen ägnar sig åt tillverkning, marknadsföring och försäljning av cigaretter, tobak och andra nikotinhaltiga produkter. Den 7 mars deklarerade bolaget en kvartalsvis utdelning på 1,30 USD per aktie, vilket är i linje med dess tidigare utdelning. 2023 sträckte bolaget utdelningstillväxten till 14 år, vilket gör PM till en av de bästa utdelningsaktierna med hög avkastning. För närvarande har aktien en direktavkastning på 5,53%.

Antalet hedgefonder som äger andelar i Philip Morris International Inc. (NYSE: PM) växte till 68 under fjärde kvartalet 2023, från 62 under föregående kvartal. Dessa insatser är värda över 5,5 miljarder dollar totalt. Med över 15 miljoner aktier var Fundsmith LLP bolagets största intressent under fjärde kvartalet.

Pfizer Inc. (NYSE:PFE)

Antal hedgefondinnehavare: 79

Direktavkastning: 5,97 %

Pfizer Inc. (NYSE: PFE) toppar vår lista över de bästa utdelningsaktier med hög avkastning. Det multinationella bioteknik- och läkemedelsföretaget har ökat sin utdelning under de senaste 14 åren i rad och erbjuder en kvartalsvis utdelning på 0,42 USD per aktie. Aktiens direktavkastning är 5,97%.

Vid utgången av Q4 2023 ägde 79 hedgefonder andelar i Pfizer Inc. (NYSE: PFE), en ökning från 73 under föregående kvartal. Dessa andelar värderas tillsammans till mer än 2,2 miljarder dollar.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Utdelningsaktierna som hedgefonderna älskar appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt