Två nya ETFer från iShares på Xetra

Två nya börshandlade fonder utgivna av iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa två nya ETFer från iShares på Xetra är iShares Global Clean Energy UCITS ETF och iShares € Ultrashort Bond ESG UCITS ETF.

Med iShares Global Clean Energy UCITS ETF (Q8Y0) deltar investerare i resultatet för 100 företag från utvecklade och tillväxtländer världen över som driver utvecklingen av ren energi med sina produkter och tjänster. De viktigaste sektorerna är energi, IT och industri, där USA, Kina och Danmark är starkast representerade regionalt. Företag som bryter mot principerna i FN:s Global Compact eller som är inblandade i vapenaffärer, tobak, termiskt kol eller olje- och gasprospektering är uteslutna.

iShares € Ultrashort Bond ESG UCITS ETF (CEBY) erbjuder en investering i företagsobligationer med mycket kort löptid med fast och rörlig ränta som är emitterade i euro och har en rating för investeringsklass. Obligationernas återstående löptid är högst ett år. Urvalet baseras på ett förstklassigt synsätt för hållbara investeringar, där de bästa emittenterna utvärderas och väljs ur ett ESG-perspektiv.

NamnISINFörvaltningsavgiftUtdelningspolicyReferensindexiShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Acc)IE000U58J0M10,65 procentAckumlerandeS&P Global Clean Energy IndexiShares € Ultrashort Bond ESG UCITS ETF EUR (Acc)IE000NBRE3P70.09 procentAckumlerandeiBoxx MSCI ESG EUR Liquid Investment Grade Ultrashort Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 140 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 14 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Inlägget Två nya ETFer från iShares på Xetra dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt