Tre aktier driver uppgången i Euro Stoxx 50

Under året har det pratats mycket om hur en mindre grupp aktier, kända som Magnificent 7, har drivit kursuppgången i det amerikanska referensindexet S&P500 i år. Dessa sju aktier står för 47 procent av uppgången i detta index. Har du koll på hur Euro Stoxx 50 har utvecklats?

I Europa har tre (3) aktier svarat för 63 procent av uppgången i det mindre kända Euro Stoxx 50. Detta index spårar kursutvecklingen för aktier i euroområdet och är designat av STOXX, en indexleverantör som ägs av Deutsche Börse Group. Indexet består av 50 aktier från elva länder i euroområdet. EURO STOXX 50 representerar blue-chip-företag i euroområdet som anses vara ledande inom sina respektive sektorer. I år har detta index stigit med fem procent.

Det är tre aktier som står för 63 procent av denna kursuppgång, ASML, SAP och LVMH. Det talas inte alls om dessa aktier på samma vördnadsfulla sätt som det talas om Magnificent 7.

Inlägget Tre aktier driver uppgången i Euro Stoxx 50 dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt