Tele2 är en aktie med hög utdelning med chans till uppköp på toppen

Tele2 har presenterat sin rapport för fjärde kvartalet och både resultat och kassaflöde var bättre än väntat. Men aktien gick ner något, drivet av att bolaget knappt kommer att tjäna några pengar på tjänsteintäktstillväxten under 2024, samt att bolaget kommer att göra betydande investeringar även under 2025.

Efter 2025 förväntas investeringarna falla tillbaka och Dagens industris analytiker Richard Bråse skriver att då kommer den organiska utdelningstillväxten att öka med omkring 1 krona per aktie. För 2024 skriver han att det fria kassaflödet landar på 4,7 miljarder kronor, vilket motsvarar hela 7,9 procent av börsvärdet. Den föreslagna utdelningen på 6,90 kronor motsvarar en direktavkastning på dryga 8 procent.

Förutom att Tele2-aktien ger en hög utdelning så lyfter Richard Bråse fram att man får en liten option också, i form av att Tele2 är en potentiell uppköpskandidat. Någon operatör med ambitioner kan tänkas vilja köpa företaget. De chanserna har ökat något efter att ordföranden för Tele2:s huvudägare Kinnevik sagt att de kan tänka sig att sälja.

Fler nyheter

Populärt