Tech MegaTrend Update avslöjar överraskande tillväxt och global konvergens

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund, gav en uppdatering om tech mega trend ETF i en nyligen intervju. med Steve Darling från Proactive. Med Federal Reserves paus och förväntningar på lägre räntor, har den tekniska megatrenden sett en anmärkningsvärd ökning med 11 procent i november, och nådde en uppgång på nära 30 % hittills. Ginsberg lyfte fram den globala konvergensen av tekniska megatrender, som omfattar cybersäkerhet, molnrobotik, AI och blockchain.

Noterbart är att AIs prognostiserade 2 biljoner dollar i nya intäkter under de närmaste åren ökar sektorer som moln, spel och sociala medier. Megatrendens likaviktade tillvägagångssätt, som täcker åtta underteman med tvåårig ombalansering, har visat sig vara framgångsrik när det gäller att undvika alltför beroende av specifika vinnare. Intervjun berörde också effekterna av stora aktörer som Microsoft som driver utvecklingen av AI och AIs bredare inflytande över olika branscher, från outsourcing till datacenter.

Dessutom diskuterade Ginsberg betydelsen av chips i elfordon och betraktade dem som ”datorer på hjul.” Halvledarindustrin kommer att dra nytta av onshore och statliga utgifter för EV-infrastruktur. Sammantaget fortsätter den tekniska megatrenden att visa lovande, driven av global konvergens och betydande framsteg inom AI och relaterade teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget Tech MegaTrend Update avslöjar överraskande tillväxt och global konvergens dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt