Tech Megatrend fond steg med 46 procent, expanderar bortom traditionell IT

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund, en börshandlad tech megatrend fond, träffade Steve Darling från Proactive för att diskutera prestanda och strategi för deras Tech Megatrend ETF i en intervju. Fonden, som var upp nästan 46 % förra året, skiljer sig genom att vikta 120 innehav i 15 ledande spelare i vart och ett av åtta underteman, inklusive cybersäkerhet, molnberäkning, AI, robotik, blockchain, elfordon, spel och mer. Detta tillvägagångssätt gör det bredare än traditionella IT-fonder och täcker ett brett spektrum av digitala störningsområden.

Ginsberg lyfte fram konvergensen mellan dessa teman, exemplifierat av Microsofts förvärv av ett stort spelbolag för 75 miljarder dollar, och såg det som en övergång till sociala medier/onlinespel. Diskussionen berörde också den globala karaktären hos den tekniska megatrenden, med 60 % av fondens fokus ligger utanför USA, vilket visar dess internationella dragningskraft. Vikten av cybersäkerhet och cloud computing betonades, särskilt i samband med fenomenet arbete hemifrån och den växande onlinespelsektorn, som har skapat en stark efterfrågan på dessa teknologier.
Ginsberg noterade trenden med on-shoring i USA, vilket ökar värderingarna av robotföretag och framgångarna för streamingtjänster som Netflix. I förutseende av en hel del fusioner och förvärv (M&A) aktivitet på grund av lägre räntor och företag som sitter på betydande kassareserver, påpekade Ginsberg att fondens innehav inte är övervärderade, med ett pris-till-vinst-förhållande (P/E) under 20 Detta indikerar potential för värde i mellanbolagen, stora bolagen och megabolagen, trots att vissa företag har kört hårt när det gäller aktiekurshöjningar.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget Tech Megatrend fond steg med 46 procent, expanderar bortom traditionell IT dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt