Sprott och HANetf lanserar Europas första Junior Uranium Miners UCITS ETF

HANetf, Europas första och enda oberoende white-label UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETPer för digitala tillgångar, är glada över att tillkännage den kommande lanseringen av Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ).

URNJ är utformad för att erbjuda investerare ren exponering för juniora uranbrytningsaktier, som kommer att dra nytta av den globala tillväxten av kärnkraft. I motsats till U3O8 fokuserar URNJ på små och medelstora urangruvbolag som kan ha potential att överträffa inom en snar framtid. Den USA-listade versionen av URNJ har haft stora framgångar i USA och samlat in 344 miljoner USD i förvaltat kapital.

Kärnenergin är på frammarsch eftersom den erbjuder tillförlitlig kraft med låga koldioxidutsläpp. Vid COP28 i december 2023 lanserade 22 länder, inklusive USA, Kanada, Frankrike, Japan och Storbritannien, deklarationen om trefaldig kärnenergi vid COP28. Deklarationen är ett åtagande att tredubbla kärnenergikapaciteten till 2050.

Med denna tillväxt av kärnkraft kommer den nuvarande obalansen av utbud och efterfrågan på uran sannolikt att växa. Efterfrågan på uran kommer sannolikt att överträffa utbudet när länder startar omstarter av kärnreaktorer och nybyggen och omprövar avstängningen av äldre reaktorer.

Med tanke på globala krav på ren energi och en positiv förändring av synen på kärnenergi, kan nya urangruvarbetare i utvecklingsstadiet gynnas.

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF kommer att bli den fjärde ETF som HANetf och Sprott Asset Management har lanserat tillsammans, efter Sprott Uranium Miners UCITS ETF (ticker: U3O8), Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (ticker: M7ES) och Sprott Copper Miners ESG Screened UCITS ETF (ASWD).

U3O8 lanserades 2022 och ger exponering för såväl urangruvarbetare som fysiskt uran. Fonden är Europas ledande uranfokuserade ETF, som överstiger 340 miljoner USD AUM.

U3O8 har en USA-noterad syster-ETF, Sprott Uranium Miners ETF, med 1,96 miljarder USD AUM, och investerar även i Sprott Physical Uranium Trust, som har 6,35 miljarder USD AuM.

M7ES lanserades i mars 2023 och ger exponering för företag som tillhandahåller de kritiska materialen som behövs för den globala omställningen av ren energi, såsom sällsynta jordartsmetaller, silver, koppar, litium, nickel, mangan, kobolt och grafit.

ASWD, som lanserades i december 2023, fokuserar på den viktiga roll som koppar kommer att spela i energiomställningen, med ESG-screening.

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf kommenterar: ”Uranpriserna har stigit kraftigt under det senaste året och går in på en ny tjurmarknad när kärnkraftens oumbärliga roll i energiomställningen blir uppenbar. Investerarnas intresse har stadigt ökat, vilket framgår av den extraordinära tillväxten av U308. Men saknas i Europa hittills har varit en ETF fokuserad för små och medelstora företag för urangruvarbetare. Vi har sett en flod av förfrågningar från investerare som frågar om vi tar med en Junior Uranium Mining ETF till den europeiska marknaden. Vi är mycket stolta över att lansera Europas första UCITS ETF för Junior Uranium Mining och ännu mer stolt över att göra det i samarbete med Sprott Asset Management, som är verkliga ledare inom uraninvesteringsområdet.

”Som Europas första, ledande och största White label ETF-leverantör tycker vi verkligen om att arbeta med branschledare och branschexperter som Sprott. Det är uppenbart att de är experter inom uran- och naturresursindustrin och har utvecklat betydande och unika IP under åren. med HANetf kan de framgångsrikt föra denna IP till europeiska och globala investerare som vill använda UCITS-omslaget utan att lägga stövlarna på marken i Europa på ett tids- och kostnadseffektivt sätt.”

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (URNJ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Handla ASWD ETF

Sprott Copper Miners ESG Screened UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Handla M7ES ETF

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ES ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Inlägget Sprott och HANetf lanserar Europas första Junior Uranium Miners UCITS ETF dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt