Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC nu består av över 50 % återvunnen metall

HANetfs forskningschef Tom Bailey berättar för Proactives Stephen Gunnion att Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (börshandlad råvara) har uppnått en anmärkningsvärd milstolpe i miljövänliga investeringar. Över 50 procent av den fysiskt uppbackade guld ETCen kommer nu från 100 procent återvunnet material.

Bailey sa att detta var den första guld-ETC som innehåller återvunnet guld, vilket tilltalar investerare som är intresserade av hållbarhet och oroade över miljöpåverkan från guldbrytning. Införandet av återvunnet guld i fonden är ett svar på den växande efterfrågan på miljömässigt ansvarsfulla investeringsalternativ, eftersom återvunnet guld är cirka 90 procent mindre koldioxidintensivt jämfört med utvunnet guld.

Skiftet tar inte bara upp de miljöproblem som är förknippade med guldbrytningens betydande koldioxidavtryck utan är också i linje med bredare industritrender mot hållbarhet, vilket bevisas av att företag som Apple och Pandora går över till att använda återvunnet guld. Flytten har mottagits positivt, med ETC som upplever en stark tillväxt av tillgångar under förvaltning (AUM), vilket indikerar en tydlig preferens bland investerare för mer hållbara investeringsinstrument.

Bailed diskuterade också guldets roll som en säkring mot inflation och volatilitet i en diversifierad portfölj.

Handla RM8U ETC

HANetf The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RM8U ETC) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC nu består av över 50 % återvunnen metall dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt