Rekordstora skulder i USA men en räntesänkning allt mindre trolig

USA har nu rekordstora skulder. En nyligen publicerad undersökning visar att den amerikanska befolkningen har högre skulder än någonsin och att de betalar mer i ränta för dessa än tidigare. Det är pengar som kommer att minska deras konsumtion, vilket är bra för inflationen, men ha en negativ effekt på den amerikanska ekonomin. Trots detta är en räntesänkning allt mindre trolig.

1. Rekordstora 17,5 biljoner dollar i hushållsskulder

2. Rekordstora 12,3 biljoner dollar i bolån

3. Rekordstora 1,6 biljoner dollar i billån

4. Nästan rekordstora 1,6 biljoner dollar i studielån

5. Rekordstora 1,1 biljoner dollar i kreditkortsskulder

De amerikanska bolånen är nu mer än dubbelt så högt som 2006 och den totala kreditkortsskulden har officiellt ökat med 50 procent sedan 2020. Samtidigt har brottsligheten på kreditkort och billån precis nått sin högsta nivå sedan finanskrisen 2008. Konsumenter “bekämpar” inflationen med skulder. Det här kan inte sluta bra.

Alla dessa skuldformer har för närvarande räntenivåer som antingen är rekordhöga eller 20+ år höga. Samtidigt har löneutvecklingen misslyckats med att hålla jämna steg med inflationen. Hur ska konsumenterna betala av denna skuld?

Kommer FED att ta hänsyn till detta vid nästa räntemöte? Allt fler bedömare tror att vi inte ser en sänkning av räntan i mars, detta för att företagen i USA går starkare än någonsin, och att det kommer att driva inflationen uppåt om räntan sänks.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Rekordstora skulder i USA men en räntesänkning allt mindre trolig appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt