spot_img
15.3 C
Barcelona

Palladiums plötsliga vändning efter en brant nedgång

-

Ädelmetallen palladium har upplevt en brant nedgång på 64 procent sedan mars 2022, vilket är en kraftig vändning från uppgången på 256 procent som började i augusti 2018.

I motsats till palladiums baisseartade trend har guld varit på uppgång och nått nya rekordhöjder, inklusive en kort topp på 2 146 dollar i slutet av december2023.

Palladium emellertid har visat tecken på återhämtning med en uppgång på 31 procent från sin senaste stödnivå.

Palladium har fallit markant sedan mars 2022 och fallit med 64 procent. Detta markerar en skarp kontrast till den tidigare tjurtrenden som började i augusti 2018, med priset som steg i höjden med imponerande 256 procent och nådde sin topp i maj 2021.

1 000 dollar har fungerat som en avgörande stödnivå. Strax under denna nivå finns ett annat stöd på 910 dollar, vilket var höjdpunkten i september 2014. Den senaste tidens prisrörelser har fört palladium till nivåer som inte setts sedan augusti 2018.

Den senaste tidens stödnivå för palladium har hållit sig stark, med och metallen har stigit med 31 procent. Det finns dock hinder framöver. Toppen från juli 2023 fungerar för närvarande som en motståndsnivå, vilket förhindrar ytterligare prishöjningar. Dessutom kan det dagliga 200 enkla glidande medelvärdet, som ligger på runt 1 270 dollar, också utgöra en potentiell barriär.

Den senaste tidens prisrörelse på palladium belyser potentialen för vinst i råvaror genom både långa och korta positioner. De nuvarande marknadsförhållandena, som kännetecknas av starkt stöd och motstånd på båda sidor av priset, indikerar dock att det kan ta tid innan en tydlig trend dyker upp.

Att navigera på den nuvarande palladiummarknaden kan vara en utmaning för investerare. Även om det finns potential för återhämtning baserat på den senaste studsningen från stödnivån, finns det också betydande hinder som utgörs av motståndsnivåerna framåt.

Handla palladium

Det finns flera sätt att få exponering mot palladiumpriset. Nedan beskrivs några av dessa. Att vi nämner dessa på sajten innebär på inget sätt en rekommendation.

Handla SPDM ETC

iShares Physical Palladium ETC (SPDM ETC) är en helt säkerställd börshandlad råvara (ETC) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla 2PAL ETC

WisdomTree Palladium 2x Daily Leveraged (2PAL ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla 1PAS

WisdomTree Palladium 1x Daily Short (1PAS ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla VZLB ETC

WisdomTree Physical Palladium (VZLB ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla SPAL ETC

Invesco Physical Platinum (SPAL ETC) handlas på London Stock Exchange i såväl USD som i GBP. 

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Inlägget Palladiums plötsliga vändning efter en brant nedgång dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments