Nytt krypto-ETN från Valour ger tillgång till en korg med ledande kryptotillgångar

Sedan i onsdags har en ny krypto-ETN från Valour Digital Securities i samarbete med Bitcoin Suisse kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Denna börshandlade produkt ger tillgång till en korg med ledande kryptotillgångar.

1Valour STOXX Bitcoin Suisse Digital Asset Blue Chip ETN (BCIX) spårar utvecklingen för STOXX Digital Asset Blue Chip X Index. Detta index är för närvarande sammansatt av följande nio ledande kryptotillgångar, som klassificeras som blue chips när det gäller kvalitet, aktivitet, robusthet och finansiell styrka: Aave, Bitcoin, Cardano, ChainLink, Cosmos, Ethereum, Polygon, Ripple och Tron.

Viktningen av de enskilda kryptotillgångarna baseras på börsvärde, med tanke på ett tak på 30 procent. ETN, som är fysiskt backad av de individuella kryptotillgångarna, har tagits upp på den reglerade marknaden på Frankfurtbörsen och clearas centralt via Eurex Clearing.

NamnTillgångsklassISINFörvaltningskostnadReferensindex1Valour STOXX Bitcoin Suisse Digital Asset Blue ChipCrypto ETNGB00BPDX19691,90 procentSTOXX Digital Asset Blue Chip X Index

Alla krypto-ETN som kan handlas på Xetra är fysiskt skyddade och noterade på den reglerade marknaden på Frankfurtbörsen. Dessutom clearas alla krypto-ETN på Xetra centralt av Eurex Clearing AG som Deutsche Börse Groups centrala motpart (CCP). Genom central clearing drar framför allt institutionella investerare också nytta av väsentligt minskade risker vid avveckling av transaktioner.

Produktutbudet i Deutsche Börses ETF & ETP-segment omfattar för närvarande totalt 2 135 ETFer, 191 ETCer och 232 ETNer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer och ETPer i Europa.

Inlägget Nytt krypto-ETN från Valour ger tillgång till en korg med ledande kryptotillgångar dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt