Ny ränte-ETF från Goldman Sachs på Xetra ger tillgång till den globala obligationsmarknaden för gröna obligationer

Sedan i torsdags har en ny börshandlad fond utgiven av Goldman Sachs Asset Management som ger tillgång till den globala obligationsmarknaden för gröna obligationer kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt.

Goldman Sachs Global Green Bond UCITS ETF-EUR-Hedged (dist) ger investerare tillgång till den globala obligationsmarknaden för gröna obligationer denominerade i en av G10-valutorna. Portföljen består av globala gröna obligationer av investeringsgrad med fast ränta, som huvudsakligen emitteras av överstatliga, understater, byråer och företag. Intäkterna från emissionen av gröna obligationer används för att finansiera klimat- och miljöprojekt som bidrar till positiva fördelar för miljön.

Det är en valutasäkrad andelsklass i fondvalutan euro.

NamnTillgångsklassISINFörvaltningsavgiftUtdelningspolicyReferensindexGoldman Sachs Global Green Bond UCITS ETF -EUR-Hedged (dist)Fixed Income ETFIE000L0X6L810,22 procentutdelandeSolactive Global Green Bond Select Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 131 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Inlägget Ny ränte-ETF från Goldman Sachs på Xetra ger tillgång till den globala obligationsmarknaden för gröna obligationer dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt