spot_img
22.1 C
Barcelona

Ny ETF från BNP Paribas ger tillgång till hållbara amerikanska företag från S&P 500 Index med valutasäkring

-

Sedan i torsdags har en ny börshandlad fond utgiven av BNP Paribas Easy kunnat handlas på Xetra och genom handelsplatsen Börse Frankfurt.

BNP Paribas Easy S&P 500 ESG UCITS ETF H EUR (ESAA) ger investerare tillgång till de största amerikanska företagen i S&P 500-indexet genom börsvärde, som har ett särskilt högt ESG-betyg inom områdena miljöskydd, socialt ansvar och bolagsstyrning jämfört med sina kamrater. Det bästa i klassen används i urvalsprocessen för att uppnå en liknande branschgruppsviktning som i moderindex.

Företag som är involverade i affärsaktiviteter som vapen, termiskt kol och tobak, ESG-kontroverser eller bryter mot principerna i FNs Global Compact är uteslutna.

Denna andelsklass syftar till att säkra sin valutaexponering mot den amerikanska dollarn.

NamnISINFörvaltningsavgiftUtdelningspolicyReferensindexBNP Paribas Easy S&P 500 ESG UCITS ETF H EUR CapitalisationIE000Q6C80360,12 procentAckumulerandeS&P 500 ESG Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 136 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 14 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Inlägget Ny ETF från BNP Paribas ger tillgång till hållbara amerikanska företag från S&P 500 Index med valutasäkring dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments