Ny börshandlad fond från Deka ger tillgång till S&P 500-index

En ny börshandlad fond som ger tillgång till S&P 500-index utgiven av Deka Investment har sedan i onsdags kunnat handlas på Xetra och Börse Frankfurt.

Deka S&P 500 UCITS ETF (D6RI) följer utvecklingen av S&P 500-indexet, som anses vara den viktigaste aktiebarometern för utvecklingen på den amerikanska aktiemarknaden. Jämförelseindexet består av de 500 största börsnoterade amerikanska företagen efter börsvärde och täcker cirka 80 procent av det amerikanska börsvärdet. Alla större industrier är representerade, inklusive energi, finans, hälsovård, konsumentvaror och IT. Bland de företag som ingår finns Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft och Nvidia.

Det är en utdelande andelsklass i basvalutan euro.

NamnISINAvgiftUtdelningspolicyReferensindexDeka S&P 500 UCITS ETFDE000ETFL6310,12 procentUtdelningS&P 500 Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 150 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 14 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Inlägget Ny börshandlad fond från Deka ger tillgång till S&P 500-index dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt