Ny aktiv ETF från First Trust på Xetra: aktiv buffertstrategi på S&P 500 Index med februari 2024/2025 som ny målperiod

Från och med idag är en ny börshandlad fond från First Trust, en ny aktiv ETF från First Trust handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt.

First Trust Cboe Vest U.S. Equity Moderate Buffer UCITS ETF – February eftersträvar en aktivt förvaltad investeringsstrategi med syfte att spåra resultatet för S&P 500 Index upp till ett fast uppsidatak. Samtidigt strävar fonden efter att minimera förluster (buffert) för de första 15-procentiga kursfallen i slutet av den definierade målperioden på ett kalenderår. Investeringsförvaltaren investerar hela tillgången i FLEX-optioner, som både säljs och köpoptioner.

Buffertstrategin börjar och slutar i februari varje år och balanseras sedan om genom att fonden investerar i ett nytt paket med FLEX-optioner. Taket beräknas på första referensdatum beroende på marknadsförhållanden, medan bufferten alltid ligger oförändrad på 15 procent. Det aktuella taket och buffertdetaljerna finns tillgängliga på First Trusts webbplats.

NamnTillgångsklassISINFörvaltningsavgiftUtdelningspolicyFirst Trust Cboe Vest U.S. Equity Moderate Buffer UCITS ETF – FebruaryActive Equity ETFIE000X8M8M800,85 procentackumulerande

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 136 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Inlägget Ny aktiv ETF från First Trust på Xetra: aktiv buffertstrategi på S&P 500 Index med februari 2024/2025 som ny målperiod dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt