Nitro Games får beställning av Netflix på 9 miljoner euro

Nitro Games har skrivit ett utvecklings- och publiceringsavtal med Netflix för ett ännu så länge oannonserat spelprojekt. Avtalet ger Nitro Games omkring 9 miljoner euro.

Genom detta avtal förser Nitro Games Netflix med spelutveckling för flera plattformar och live-tjänster efter lansering.

Detta avtal följer Nitro Games strategi, där företaget förutom att utveckla spel baserade på sin egen IP även erbjuder sina tjänster till utvalda kunder. Projektet förväntas vara slutfört 2026. Avtalet följer en branschstandardstruktur.

”Vi är glada över att inleda vårt samarbete med Netflix. Det här projektet är en bra matchning med vår kapacitet och ligger väl i linje med vår vision och strategi”, säger Jussi Tähtinen, VD för Nitro Games.

Netflix tar ett steg framåt

Netflix har börjat erbjuda spel till sina kunder. Det började med väldigt enkla spel och har sedan utökats med mer avancerade. Flera svenska spelföretag har licensierat befintliga spel till Netflix. Avtalet med Nitro Games handlar dock om att ta fram ett nytt spel åt Netflix.

Fler nyheter

Populärt