När priserna stiger ökar kärnkraftens popularitet

HANetf belyser framgången för uran ETF när priserna stiger på tillväxt popularitet för kärnkraft HANetfs medgrundare och VD Hector McNeil diskuterar företagets prestanda och marknadsinsikter i en intervju med Proactive London. McNeil lyfte fram framgången med HANetfs uran ETF, som han hävdade är den bäst presterande tematiska ETF globalt. När priserna stiger ökar kärnkraftens popularitet. ETFens unika karaktär beror på dess sammansättning av 80 procent urangruvproducenter och 20 % fysiskt uran, vilket drar fördel av kärnenergins växande popularitet som en ren energikälla. Han tillskrev ökningen av uranpriserna till leveransproblem och ökat globalt intresse för kärnkraft.

McNeil berörde också utmaningarna med snabbt ökande uranbrytning, med hänvisning till en typisk femårsperiod för att göra gruvor produktiva. Denna försening i utbudet, tillsammans med en stigande efterfrågan, bidrar till fortsatt höga uranpriser.

McNeil flyttade fokus till HANetfs NATO ETF och diskuterade sin strategi som fokuserar på försvar, som omfattar industri- och cyberföretag som är i linje med NATO. Fonden svarar mot globala geopolitiska spänningar, inklusive potentiella konflikter som involverar Nato och Ryssland, och den ökande betydelsen av cyberkrigföring.

Till sist kommenterade McNeil den bredare marknaden och erkände den tuffa starten för FTSE 100 men förblev optimistisk om korrigering och tillväxtmöjligheter inom teknik och andra sektorer. Hans syn på HANetf är positiv, han ser potential i att diversifiera teknisk exponering och fokusera på framväxande megatrender.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget När priserna stiger ökar kärnkraftens popularitet dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt