Midstreamsektorn gör vad det ska – VettaFi

VettaFis energianalyschef Stacey Morris pratar med Thomas Warner från Proactive om den senaste utvecklingen inom Midstreamsektorn inom energiindustrin.

Morris förklarar att trots att oljepriserna har mjuknat upp sedan slutet av september, har midstreamsektorn ”gjort vad den borde” och tillhandahållit ett robust försvar för investerare. Hon säger att indexet som ligger bakom Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) steg 7% i november trots ett 6% fall i WTI-priserna under samma period.

”Vad vi gillar med midstream-utrymmet är att dessa företag kan generera fritt kassaflöde oavsett om oljan är på $60, $80 eller $100/bl. Det gör det möjligt att verkligen utföra på att betala utdelningar och köpa tillbaka sitt eget kapital.”

När han pressas på vad som är nästa för oljepriserna, beskriver Morris utsikterna som ”murriga” och lyfter fram vad hon anser vara en brist på uppåtriktade drivkrafter på väg in i 2023 och öka utbudet utanför OPEC+-gruppen.

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget Midstreamsektorn gör vad det ska – VettaFi dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt