Midstream-energisektorn kommer sannolikt att fortsätta att överträffa

VettaFis energiforskningschef Stacey Morris ger en optimistisk utsikt för Midstream-energisektorn i trots en utmanande start på 2024.

I en intervju med Proactive framhöll Morris att sektorn fortsätter att uppleva vinster, som bygger på det positiva momentumet från 2023. Hon noterade att Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP), ett underliggande index för midstream-energi, i januari, såg en ökning med 1,5 procent, vilket överträffade både amerikanska och europeiska energiriktmärken. Denna tillväxt tillskrivs positiva utdelningsmeddelanden, fusioner och förvärvsaktiviteter och lovande initiala resultat för fjärde kvartalet med en konstruktiv utsikt för 2024.

Morris betonade de starka utsikterna för utdelningstillväxt inom Midstream-energisektorn, där nästan hälften av indexet genom viktning aviserade sekventiella utdelningsökningar från Q3 till Q4. Högprofilerade företag som Enterprise Products Partners och Williams Companies rapporterade betydande utdelningsökningar, vilket indikerar en trend med robust utdelningstillväxt. Hon nämnde också sektorns attraktionskraft på grund av dess avkastning på 7,1 procent den 5 februari, där över 92 procent av indexet genom viktning är investeringsklass, vilket återspeglar dessa företags kvalitet och fria kassaflödesgenererande kapacitet.

Framöver förväntar sig Morris att den nuvarande vinstsäsongen kommer att fortsätta visa positiva resultat och en konstruktiv utsikt för året. Hon förväntar sig en blygsam EBITDA-tillväxt och ett fokus på att återföra överskottslikvida medel till investerare genom återköp och utdelningstillväxt. Sammantaget är Morris fortfarande mycket konstruktiv när det gäller mittströmsområdet för 2024, med hänvisning till dess förmåga att tillhandahålla stabila kassaflöden och attraktiva intäkter mitt i volatiliteten i olje- och gaspriserna.

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget Midstream-energisektorn kommer sannolikt att fortsätta att överträffa dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt