Microsoft når börsvärde på tre biljoner

Microsoft har blivit världens andra företag med ett börsvärde på 3 biljoner dollar. LinkedIns moderbolage stängde nyligen över detta marknadsvärde, efter att ha flirtat med det under handeln dagen innan. Milstolpen – som bara nåtts en gång tidigare av Apple – återspeglar “investerarnas entusiasm över AI och dess potential att accelerera tillväxten i både intäkter och intäkter”, rapporterar Bloomberg. Microsoft har investerat i ChatGPT-tillverkaren OpenAI och varit konkurrenskraftig på att rulla ut generativ artificiell intelligens. Dess aktier steg nästan 57 % förra året och steg med cirka sju procent 2024.

Microsoft har för andra gången denna månad överskuggat Apple till att bli det mest värdefulla börsbolaget. Apple stängde med en marknadsvärdering på tre biljoner dollar på torsdagen.

Microsoft och resten av “Magnificent 7” — som består av Apple, Nvidia, Amazon, Alphabet, Meta och Tesla — har hjälpt till att skicka börserna till rekordnivåer.

Federal Trade Commission tar en intensiv titt på teknikjättars enorma andelar i AI-startups och skickade stämningar på torsdagen till Microsoft, Google och Amazon.

Också på torsdagen sade Microsoft upp cirka 8 procent av personalen i spelavdelningen, inklusive anställda från Activision Blizzard, som det förvärvade i en affär som slutfördes i höstas för 68,7 miljarder dollar.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Microsoft når börsvärde på tre biljoner appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt