spot_img
17.5 C
Barcelona

Köp den bortglömda aktien Itab rekommenderar Dagens industri

-

För många av oss som tittade på EFN Börslunch så är ITAB förknippat med smarta självskannande kassalösningar, för en fondförvaltare som trodde på den framtidsprodukten sålde in lösningen och aktien med stor inlevelse. Det blev aldrig något av den produkten, men sedan dess har aktien kraschat och bolagets traditionella verksamhet utvecklats. Bolaget säljer belysning, inredning och anti-stöldprodukter till butiker och det bolaget själva lyfter fram är att man nu allt mer går från att sälja produkter till att sälja lösningar.

Dagens industri har nu gjort en analys av företaget och den mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Verksamheten har utvecklats åt rätt håll men utan att priset på aktien har följt med upp. Det Dagens industris analytiker även tar upp är att skuldsättningen som toppade på 2,1 miljarder kronor år 2018 har kommit ner till låga 300 miljoner kronor, delvis med hjälp av en nyemission för tre år sedan på 768 miljoner kronor.

”Företaget har i skymundan ökat rörelsemarginalen och förbättrat sina finanser, trots en tuff marknad. Köp en styvmoderligt behandlad aktie med 30 procents uppsida i år – och lägg den sedan i byrålådan.”

Itab-aktien stängde på 11,90 kronor i fredags.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments