J.P. Morgan Asset Management utökar erbjudandet med tre aktiva stora amerikanska aktie-ETFer

J.P. Morgan Asset Management (JPMAM), för närvarande branschens största aktiva UCITS ETF-leverantör av AUM, har idag lanserat tre aktiva amerikanska aktie-ETFer med stora bolag som utnyttjar beprövade metoder med beprövade ledningsteam:

JPMorgan Active US Core UCITS ETF (ticker: JUSE)

JPMorgan Active US Value UCITS ETF (ticker: JAVA)

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF (ticker: JGRO)

JUSE, som jämförs med S&P 500-index, erbjuder investerare en portfölj av bästa idéer av stora amerikanska aktier. Portföljförvaltarna David Small och Danielle Hines, med tillgång till ett dedikerat team av över tjugo amerikanska aktiekarriäranalytiker som är aktivt involverade i investeringsbeslutsprocessen, tror att aktier ofta prissätts fel av marknaden i förhållande till deras verkliga långsiktiga värde, så sträva efter att konstruera en portfölj som konsekvent överträffar jämförelseindex genom att fokusera på sina bästa idéer över en längre tidshorisont. JUSE kommer att ha mellan 80-90 innehav vid lanseringen och en Total Expense Ratio (TER) på 39 punkter.

Jämfört med Russell 1000 Value Index, kombinerar JAVA två av JPMAMs beprövade portföljförvaltningsstrategier: U.S. Value, som fokuserar på högkvalitativa namn som är attraktivt värderade, och Large Cap Value, som huvudsakligen fokuserar på värdering av underskattade företag. Genom att kombinera (fifty-fifty) dessa kompletterande, bottom-up fundamentala tillvägagångssätt, kommer investerare att få tillgång till en välbalanserad ETF-lösning i kategorin large cap value som försöker identifiera företag som sitter i skärningspunkten mellan kvalitet och värde. Under ledning av Clare Hart, Andrew Brandon, David Silberman och Scott Blasdell kommer JAVA att ha mellan 130-200 innehav vid lanseringen och en TER på 49 punkter.

JGRO jämförs med Russell 1000 Growth Index och försöker identifiera underskattade tillväxtmöjligheter och företag som har bra fart. Liksom JAVA kommer JGRO också att kombinera två av JPMAMs beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier – Large Cap Growth och Growth Advantage – som blandas (fifty-fifty) för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier. Portföljförvaltarna Giri Devulapally, Felise Agranoff och Tim Parton har flexibilitet att investera i de bästa tillväxtbolagen, även om de huvudsakligen är förankrade i storbolagsaktier, oavsett deras börsvärde. JGRO kommer att ha mellan 100-140 innehav vid lanseringen och en TER på 49 räntepunkter.

Travis Spence, chef för ETF-distribution i EMEA, sa: ”Vi är glada över att utöka vår plattform med en svit av helt transparenta, aktiva stora amerikanska aktie-ETFer som erbjuder investerare tillgång till några av våra bästa portföljförvaltare, med bevisade meriter, genom ETF-omslaget. JUSE, JAVA och JGRO erbjuder ett spännande nästa steg för de investerare som letar efter grundläggande byggstenslösningar som söker högre alfa.”

JUSE, JAVA och JGRO noterade på Londonbörsen, Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra idag. Du kan läsa mer om JPMAMs ETF-strategier, inklusive deras riskprofiler, här. Värdet på investeringar kan gå ner såväl som upp och investerare kanske inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Tidigare

Inlägget J.P. Morgan Asset Management utökar erbjudandet med tre aktiva stora amerikanska aktie-ETFer dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt