ITAB levererar 7200 självutcheckningskassor till ledande dagligvarukedja i Europa

ITAB-koncernen har tecknat avtal med en ledande europeisk dagligvarukedja för leverans av 7 200 självutcheckningskassor till deras butiker i ett stort antal länder. Implementeringen har påbörjats och beräknas vara klar i februari 2025. Det totala värdet av kontraktet beräknas till cirka 16 miljoner euro under 2024.

Tillsammans med kunden, en ledande europeisk dagligvarukedja, har ITAB utvecklat en skräddarsydd lösning för självutcheckning i kedjans butiker. I detta projekt kommer 7 200 självutcheckningskassor att rullas ut för kedjan i flera länder, inklusive Spanien, Nederländerna, Tjeckien, Österrike, Schweiz, Baltikum, Norden, Slovenien, Slovakien, Belgien och Tyskland. Den skräddarsydda lösningen som utvecklats av ITAB är enkel att installera och underhålla samt integrerar kundens hårdvara i en funktionell självutcheckningslösning – utformad för att erbjuda konsumenterna en sömlös kassaupplevelse.

”De effektiva och konkurrenskraftiga lösningar ITAB har utvecklat fortsätter att uppmärksammas av våra kunder och vi är mycket glada över att vårt framgångsrika samarbete med denna kund under många år utvidgas till att omfatta skräddarsydda självutcheckningslösningar. Vi kommer att fortsätta att gemensamt utforska ytterligare innovativa förbättringar för butikseffektivitet och konsumentupplevelse”, säger Andréas Elgaard, VD & Koncernchef för ITAB-koncernen.

Det totala värdet av produkterna och andra tjänster enligt kontraktet uppskattas till cirka 16 miljoner euro under 2024.

Aktien stiger något på nyheter efter att ha inlett dagen något nedåt. Aktien gick upp i måndags då Dagens industri gav en köprekommendation.

Fler nyheter

Populärt