Implantica vinner ännu en offentlig upphandling av RefluxStop i Europa, denna gång i Spanien

Implantica meddelade idag vinsten av den första offentliga upphandlingen i Spanien för RefluxStop, på det offentliga sjukhuset Hospital Universitario de Getafe i Madrid.

Under det senaste året genomförde Dr Juan Carlos Ruiz de Adana och Dr Alberto Hernández Matías framgångsrikt tio RefluxStop-procedurer vid sjukhuset och i linje med de framgångsrika resultaten har sjukhuset säkrat det första offentliga anbudet i sitt slag i Spanien för RefluxStop. Implantica skriver att det är en avgörande milstolpe för patienterna inte bara i Madrid och Spanien överlag utan även i Europa överlag. Detta är nu det andra landet efter Italien där RefluxStop vunnit en offentlig upphandling.

Dr Ruiz de Adana säger, ”De patienter som genomgick RefluxStop-proceduren rapporterar att de inte längre har episoder av gastrisk reflux och inte upplever några biverkningar som dysfagi nästan ett år efter operationen. Än så länge ser vi inte heller några biverkningar relaterade till RefluxStop.” Han fortsätter med att säga, ”Med ihållande resultat har RefluxStop potential att bli den nya vårdstandarden för patienter med svår GERD.”

Fler nyheter

Populärt