iClima Earth säger att ”blodbadet” är över

iClima Earths vd Gabriela Herculano pratar med Thomas Warner från Proactive efter att ha publicerat novemberupplagan av rapporten ”Monthly Dose of Climate Solutions” – en rapport som hon beskriver som mycket uppmuntrande efter en tuff period för avkarboniseringssektorn.

Hon lyfter fram en betydande vändning i iClima Global Decarbonisation Enablers Index från oktober till november, och säger att indexet rörde sig från ett ”blodbad i oktober till ett något grönt rally i november” efter duva signaler från den amerikanska centralbanken Federal Reserve.

Herculano räknar med ett starkt år för räntestrateger och förväntar sig avkastning nära historisk avkastning på aktiemarknaden på grund av potentiella räntesänkningar. Hon betonar att sektorer som presterar underpresterande och mindre känsliga för räntor, särskilt inom gröna förnybara företag, kan uppleva betydande tillväxt under det nya året.

Herculano citerade energiövergångens oförutsägbarhet men förblev optimistisk, och noterade det dagliga tillskottet av över en gigawatt solenergi globalt, med en betydande del som soltak i Europa. Hon lyfte också fram ökningen av försäljningen av elbilar i USA och boomen inom lagring av ren energi i USA, Europa och Australien.

Herculano förutser en konvergens av investeringsstrategier under 2024, som kombinerar entusiasm för energiomställning med attraktiva värderingar. Hon förutspår att lägre räntor innan presidentvalet i USA kommer att katalysera ett grönt rally.

Handla ECLM ETF

HANetf iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget iClima Earth säger att ”blodbadet” är över dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt