Hur Diaman Parters lanserade Europas första Crypto UCITS-fond

Under de senaste två decennierna har Diaman Partners Ltd gjort anmärkningsvärda framsteg inom teknik och finans, och till och med lanserat Europas första digitala tillgångsfokuserade UCITS-fond.

VD och medgrundare Daniele Bernardi delar med sig av sin resa från att börja som ett finansiellt rådgivningsföretag till att utforska tokenisering och lansera en krypto-hedgefond. Nu utökar de tillgången till kryptoexponering på den europeiska marknaden.

Att arbeta med betrodda partners som 21Shares var avgörande för att navigera i de regulatoriska kraven för ETP-tillgångar. Med djup likviditet och 100 % fysiskt stöd har 21Shares ETPer flera egenskaper som gör dem kvalificerade för UCITS-fonder.

Daniele ser fram emot att samarbeta med Azimut Funds under det kommande året, vilket ger kryptoexponering till fler investerare på den europeiska marknaden.

Vill du veta mer om denna resa och vad som händer härnäst för Diaman Partners? Kolla in 21Shares senaste blogginlägg för alla detaljer. Missa inte denna spännande innovation i världen av digitala tillgångar! Läs mer här

Inlägget Hur Diaman Parters lanserade Europas första Crypto UCITS-fond dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt