Hur Benner-cykeln förutspår 100+ år av marknadsrörelse

Samuel Benner var en bonde från 1800-talet som ville förstå hur marknadscykler fungerade. År 1875 publicerade han en bok dedikerad åt Benner-cykeln som förutspådde affärs- och råvarupriser. Han identifierade år av panik, år av goda tider och år av svåra tider.

Panikår: Det här är år då marknaden fick panik, antingen köpte eller sålde en aktie irrationellt tills dess pris skjutit i höjden eller rasat över någons vildaste förväntningar.

Goda tider: År Benner identifierade som tider med höga priser och den bästa tiden att sälja aktier, värden och tillgångar av alla slag.

Hårda tider: Under dessa år rekommenderar Benner att du köper aktier, varor och tillgångar och håller dem tills de “boom” åren av goda tider, sedan lossar.

100+ år av “Sure Thing”

Längst ner på sitt kort skrev Benner ” Sure Thing”. och i 100 år har han varit nära perfekt. Som en välmående Ohio-bonde var marknadspaniken 1873 ett slag för Samual Benner, och det utplånade honom. När han försökte förstå varför detta hände upptäckte Benner begreppet marknadscykler.

Som bonde visste Samuel att säsongscyklerna påverkade grödor som sedan påverkar utbud och efterfrågan, vilket påverkar priset. Benner tittade djupare in i dessa cykler och fann en elvaårscykel i majs- och grispriser med toppar vart 5/6 år. Detta matchar den elvaåriga solcykeln. Benner ansåg att den här solcykeln påverkar skörden, vilket påverkar intäkter, utbud/efterfrågan och pris.

Benner-cykeln använder också en 27-årscykel i tackjärnspriserna med låga priser vart 11, 9, 7 år och toppar som kommer in vid 8, 9, 10 år.

Att studera marknadshistorik hjälper dig att lära dig hur dessa cykler påverkar priset och hur de fortfarande påverkar priset idag. Nu är året 2024, och enligt Benner-cykeln kommer vi precis ur en panikcykel.

Det finns inget annat omnämnande på Benner Cycle-diagrammet förrän 2023, så vi kan fortsätta att mala marknaden högre tills den går sönder, vilket resulterar i ytterligare en marknadskrasch och “Years of Hard Times” på marknaden.

Det finns ingen exakt vetenskap för marknadsförutsägelser, särskilt när det kommer från en grisuppfödare för 100 år sedan, men världen är cyklisk och det lönar sig att vara uppmärksam.

Benner-cykeln säger att 2007 var ett år med höga priser och en tid att sälja aktier. Om du ser S&P-diagrammet nedan, skulle detta ha förberett dig väl för den kommande kraschen 2008.

När du använder Benner-cykeln, kombinera den med andra indikatorer och anledningar till att byta. Denna cykelstudie är ett bra långsiktigt varningstecken för potentiella återföringar och panik, men du måste fortfarande få det att fungera inom din handelsplan.

Här är det ursprungliga Benner Cycle-diagrammet.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Hur Benner-cykeln förutspår 100+ år av marknadsrörelse appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt