HDXM ETP spårar en korg av kryptovalutor

Hashdex Crypto Momentum Factor ETN (HDXM ETP) med ISIN CH1218734544, replikerar Vinter Hashdex Risk Parity Momentum-index som spårar utvecklingen för olika kryptovalutor. Vikterna för de olika kryptovalutorna inom indexet baseras på riskparitet och momentumpoäng.

Den börshandlade produktens TER (total cost ratio) uppgår till 1,49 procent p.a. Hashdex Crypto Momentum Factor ETN är det enda ETN som följer Vinter Hashdex Risk Parity Momentum-index. ETN replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av kryptovalutan.

Hashdex Crypto Momentum Factor ETP är ett mycket litet ETP med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. ETN lanserades den 1 november 2022 och har sin hemvist i Schweiz.

Mål

Syftar till att spåra resultatet, minus avgifter och utgifter, för Vinter Hashdex Risk Parity Momentum Index.

Investeringspolicy

Hashdex Crypto Momentum Factor ETP är en fullständigt fysiskt uppbackad börshandlad produkt (ETP). Syftet med denna produkt är att erbjuda investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering mot Vinter Hashdex Risk Parity Momentum Index och den är helt uppbackad av dess underliggande kryptotillgångar som finns i korgen.

Målgrupp

Hashdex Crypto Momentum Factor ETP är noterat på SIX Swiss Exchange, Deutsche Börse Xetra, Euronext Paris och Euronext Amsterdam och är tillgänglig för institutionella och privatkunder.

Handla HDXM ETP

Hashdex Crypto Momentum Factor ETN (HDXM ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och SIX Swiss Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnEuronext AmsterdamUSDHAMOEuronext ParisEURHAMOSIX Swiss ExchangeUSDHAMOXETRAEURHDXMgettexEURHDXMSIX Swiss ExchangeGBPHAMOSIX Swiss ExchangeEURHAMOSIX Swiss ExchangeCHFHAMO

Största innehav

NamnVikt %TRXTRX34,82BitcoinBTC12,32EthereumETH12,13Bitcoin CashBCH7,04LitecoinLTC5,79PolygonMATIC5,41RippleXRP4,91ChainlinkLINK4,72PolkadotDOT3,39CardanoADA3,37SolanaSOL3,29AvalancheAVAX2,81

Innehav kan komma att förändras

Inlägget HDXM ETP spårar en korg av kryptovalutor dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt