HDX1 ETP ger exponering mot en korg av kryptovalutor och tar hänsyn till likviditeten

Hashdex Nasdaq Crypto Index Europe ETN (HDX1 ETP), med ISIN CH1184151731, följer Nasdaq Crypto Index Europe-index som spårar utvecklingen för olika kryptovalutor samtidigt som noterings- och likviditetsstandarder beaktas.

Den börshandlade produktens TER (total cost ratio) uppgår till 1,49 % p.a. Hashdex Nasdaq Crypto Index Europe ETP är det enda ETP som följer Nasdaq Crypto Index Europe-index. Denna ETP replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av kryptovalutan.

Hashdex Nasdaq Crypto Index Europe ETP är en mycket litet ETP med tillgångar på 19 miljoner euro under förvaltning. ETPen lanserades den 2 maj 2022 och har sin hemvist i Schweiz.

HDX1 spårar Nasdaq Crypto Index Europe (NCIE), som erbjuder diversifierad exponering mot kryptotillgångar

Hashdex var med och utvecklade Nasdaq Crypto Index Europe (NCIE) för att ge globala investerare ett dynamiskt riktmärke för kryptotillgångar. ETP följer strikta drifts- och styrningsprotokoll för att spåra NCIE, vilket ger investerare reglerad tillgång till de mest likvida och dynamiska tillgångarna i kryptoekosystemet.

ETPens mål

Syftar till att spåra resultatet, minus avgifter och utgifter, för Nasdaq Crypto Index Europe.

Investeringspolicy

Hashdex Nasdaq Crypto Index Europe ETP är en helt fysiskt uppbackad börshandlad produkt (ETP). Syftet med denna produkt är att erbjuda investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering mot Nasdaq Crypto Index Europe och är fullt uppbackad av dess underliggande kryptotillgångar som är markerade i korgen.

Målgrupp

Hashdex Nasdaq Crypto Index Europe ETP är noterat på SIX Swiss Exchange, Deutsche Börse Xetra, Euronext Paris och Euronext Amsterdam och är tillgängligt för institutionella och privatkunder.

Handla HDX1 ETP

Hashdex Nasdaq Crypto Index Europe ETN (HDX1 ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnEuronext AmsterdamUSDHASHEuronext ParisEURHASHSIX Swiss ExchangeUSDHASHXETRAEURHDX1gettexEURHDX1SIX Swiss ExchangeGBPHASHSIX Swiss ExchangeEURHASHSIX Swiss ExchangeCHFHASH

Största innehav

NamnVikt %Bitcoin BTC62,96Ethereum ETH27,04Solana SOL4,20Ripple XRP1,70Cardano ADA1,64Polygon MATIC0,58Avalanche AVAX0,53Litecoin LTC0,37Uniswap UNI0,37Bitcoin Cash BCH0,36Polkadot DOT0,25

Innehav kan komma att förändras

Inlägget HDX1 ETP ger exponering mot en korg av kryptovalutor och tar hänsyn till likviditeten dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt