Har du också lyckats med 40% uppgång i år?

Har du också lyckats med 40% uppgång i år, om du har det, kan du sluta läsa här. Om du har fått lägre än 40%, kan följande vara intressant läsning för dig. Här berättar jag om mina bästa metoder genom åren. Jag har provat med att köpa optioner, ställa ut optioner, köpt aktier, utländska och inhemska aktier. Köpt hävstångsderivat och terminer. Jag har varit daytrader och lyckats med att öka från 300.000 kr till 3 miljoner på ett halvår till att förlora det mesta igen på optioner.

Det som alltid har fungerat bra genom åren är aktier och fonder.

Peters portfölj de första 3 månaderna 2024

Så här har jag lyckats med att få 40% i år på aktier

Mina krav för att köpa aktier

Köp aktier som går upp.
Köp aktier som har en positiv medellång eller lång trend upp. Ha en lång trend i ryggen. Bra att ha om det tillfälligt går ned. ”Let the trend be your friend”.
Om aktien fortsätter att gå upp, låt den fortsätta att gå upp. ”Let the profits run”.
Titta på senaste delårsrapporten. Omsättning och vinst får gärna öka.
Titta på historiska nyckeltal i Vikingen. P/S gärna under 4, P/B under 3. Omsättningsökning under flera år. Hög utdelning är en extra bonus.
Köp aktier med bra omsättning.
Sälj aktier som bryter veckotrenden eller har en omslagssignal. Till exempel dubbeltopp eller trippeltopp i vecko-RSI. One day key reversal. BEST månad. Eller en opimerad säljsignal med funktionen “bästa modell”.

Metod för att lyckas med att få en bra uppgång

Kör autopilot 03 Buy Signals all shares month-week-day-best.
Ta fram en arbetsyta bestående av 5 modeller. RSI vecka, multimodell dag, BEST månad, Trend dag, Kursband vecka.
Bläddra igenom objektlistan Prospects som skapades av autopiloten 03
Högerklicka på de aktier som ser intressanta ut och lägg dem till en objektlista, till exempel ”Köp”.
Aktivera ett lands objektlista, till exempel-SE-Stocks.
Kör autopilot 17 Inclination (regression) – day. Modellen regressionsförändring ska vara inställd på 5 dagar.
Markera de aktier i listan som har högst lutning, högerklicka, skapa en ny objektlista, till exempel med namnet ”0”.
Aktivera objektlistan ”0” och bläddra igenom listan med arbetsytan nämnd i punkt 2 ovan.
Aktivera nästa börs, till exempel Nasdaq och börja om från punkt 6. Kör igenom varje börs och objektlista som Futures, DK-ETF, DE-ETF, PPM-fonder och aktiefonder.
Till slut har jag fått fram en lista av de bästa värdepappren som finns bland 10-tusentals objekt. Tyvärr har jag lite pengar och kan inte köpa alla.
Bläddra igenom resultatet och köp de bästa

 

Vilka aktier är köpvärda för att få 40% uppgång på tre månader?

Den här artikeln ” Har du också lyckats med 40% uppgång i år?” grundar sig förstås på att köpa aktier vid de tillfällen då aktierna ser ut att fortsätta upp efter att jag köpt.

Så här såg läget ut för Bruker som jag köpte i februari. (Jag har sålt den med god vinst).

Bruker fick köpsignaler i februari 2024

Uppe till vänster i bild. Aktien bryter upp från en rektangel med god volym. Aktien borde gå upp minst med avståndet i rektangeln. Köpsignal i multimodell. RSI stigande. Köpsignal i Kursband vecka, dessutom var det en lång stigande trend i BEST -månad nere til vänster och köp i BEST månad, dock var det lite låg positiv lutning (regression) i månadsdiagrammet, men acceptabelt. Ok delårsrapport. Bra bransch. Jag hittade aktien med metoden ovan.

Vikingen är ett bra börsprogram för att hitta vinnarna, kanske det bästa programmet.

Det är enkelt att använda de automatiska filtren som finns i Vikingen Börs/Trading/Maxi, de så kallade ”autopiloterna”. Jag använder Vikingen Maxi, engelsk variant eftersom månadsmodellerna BEST och mRudolph3  ger utmärkta köpsignaler. När jag tittar i efterhand så inser jag ”så där borde jag ha gjort”. De är praktiska modeller där man hinner med, dock är de inte alltid de bästa modellerna, men de fungerar i praktiken.

Våra innehav 28 mars 2024

Mitt och min sambos innehav:

APPLOVIN A

AUTOLIV SDB (SEK)

BRUKER

DANSKE BANK

DELPHI GLOBAL

MPC CONTAINER SHIPS

NORDEA BANK(SEK)

NUVEI

NVIDIA

PICTET – JAPANESE EQ OPP P JPY

PICTET-DIGITAL-R USD

SAAB B

SBBB4D1

SKANDIA GLOBAL EXPONERING

SKANDIA TIME GLOBAL

SPILTAN SMÅBOLAGSFOND

Nästa dag kan det vara annat innehåll.

Disclaimer

Det är upp till dig om du följer rekommendationerna ovan och du tar all risk själv. Förhoppningen är förstås att du ska tjäna pengar på tipsen, men det kan vi inte lova.

Det är alltid som det är; går det ner så gör det det, det är bara så det är. Då agerar man efter det. Samma tvärtom, går det upp så går det upp, även om dåligheterna på TV säger annat. Vikingen är objektiv, visar bara hur det är. Det tog mig många år att acceptera.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Nordens äldsta börsprogram. Tipsa dina vänner och bekanta om Vikingen.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Har du också lyckats med 40% uppgång i år? appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt