HANetf samarbetar med Tidal Financial Group för att erbjuda sina kunder amerikanska och europeiska ETF white label-tjänster

HANetf, Europas första och enda oberoende white label UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av digitala tillgångs-ETP, är glada över att tillkännage sitt partnerskap med Tidal Financial Group, en USA-baserad ledande ETF-investerings- och teknologiplattform, för att erbjuda ETF white label tjänster till varandras kunder.

Enligt avtalet kommer HANetf att utöka sin svit av tjänster till att omfatta Tidals omfattande kundbas, vilket ger dem tillgång till den mångfaldiga världen av UCITS ETFer, ETNer och ETCer.

Tidal kommer i sin tur att ge HANetfs kunder och nätverk möjligheten att ta sig in på den amerikanska marknaden med ’40 Act och ’33 Act ETFer, vilket skapar förutsättningar för en sömlös och integrerad strategi för båda marknaderna.

Genom detta partnerskap kommer båda företagen att kunna erbjuda sina kunder flexibla alternativ att ta sig in på båda eller någon av de europeiska och amerikanska marknaderna, oavsett deras globala fotavtryck. Detta överbryggar i huvudsak klyftan mellan de europeiska och amerikanska ETP-marknaderna för globala kapitalförvaltare som vill lansera fonder.

Detta dubbla tillvägagångssätt kan hjälpa till att skydda kapitalförvaltarnas immateriella rättigheter genom att lansera deras IP i både omslag och marknader. Det underlättar också tillgången till en bredare publik av globala investerare som kan ha specifika preferenser, såsom skattehänsyn och tidszoner.

De amerikanska och europeiska ETF-marknaderna är de två största ETF-marknaderna globalt, och samarbetet mellan HANetf och Tidal kommer att göra det möjligt för deras kunder att ta sig in på båda marknaderna utan kompromisser. Båda omslagen är också populära i andra geografier, inklusive Latinamerika och Asien. Antagligen, om kapitalförvaltare vill leverera sina investeringsstrategier till en global publik kommer de att kunna uppnå detta genom att emittera UCITS och ’40 Act ETF:er.

HANetf kan lansera ETFer snabbt och kostnadseffektivt via sina företagsägda irländska ManCo- och ICAV-plattformar. Den stöder också SICAV beroende på val av kapitalförvaltare. Utöver ETF:er kan HANetf också erbjuda kunder möjligheten att lansera ETCer via sin ETC-plattform och andra ETPer på sin multi-asset-plattform. Sedan den första lanseringen 2018 har HANetf lanserat över 45 produkter och samlat på sig över 2,6 miljarder dollar i förvaltat kapital (AUM).

Tidal äger och driver sina egna truster, vilket ger en robust plattform för kapitalförvaltare att komma in på ETF-marknaden, och har samarbetat med över 54 ETF-emittenter med mer än 118 ledande ETFer på marknaden. Den har för närvarande över 9,5 miljarder USD i AUM.

Både HANetf och Tidal erbjuder fullständiga fondförvaltnings-, reglerings-, handelsutförande- och driftstjänster. Förutom infrastruktur är båda företagen utrustade med omfattande marknadsförings- och distributionsmöjligheter, som ofta betraktas som de mest utmanande aspekterna för att nå framgång på ETF-marknaden.

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf kommenterar:”Vi är mycket stolta över att tillkännage vårt avtal om att arbeta med Tidal för att erbjuda amerikanska ETF white label-kapacitet till våra kunder. Sedan lanseringen av HANetf för fem år sedan har vi haft flera förfrågningar från globala kunder om att kunna erbjuda både UCITS och USA ETF-kapacitet.

”Att arbeta med Tidal matchar den ledande amerikanska white label-leverantören och Europas första och ledande white label-leverantör. Kunder kommer antingen att kunna komplettera sitt UCITS ETF-erbjudande med ’40 Act ETFs eller, om de inte har kommit in på ETF-marknaden, kommer de att kunna erbjuda båda omslagen för att möjliggöra samtidig lansering på båda världens ledande ETF-marknader i ett svep.

”Båda företagen äger och har utvecklat betydande infrastruktur inklusive Irish Manco, ICAV och US Trusts, vilket gör infrastrukturkostnaderna kostnads- och tidseffektiva. Båda företagen har också marknadsförings- och distributionskapacitet, vilket utan tvekan är den svåraste delen av att nå framgång på ETF-marknaden.”

Mike Venuto, medgrundare och CIO för Tidal Financial Group kommenterar: ”Vi är glada över att utöka vår relation med HANetf. Under de senaste åren har vi deltagit i tillväxten av europeiska ETFer som underrådgivare till HAN-kunder. Med detta partnerskap kan vi nu koppla samman våra USA-baserade kunder med våra motsvarigheter i Europa.”

”ETF Express erkände nyligen Tidal som den bästa amerikanska White Label-plattformen på grund av vårt fullserviceerbjudande. Genom detta partnerskap kommer våra kunder att kunna återanvända de innovationer, idéer och innehåll vi producerar med dem här för att också få tillgång till den europeiska UCITS ETF-marknaden.”

Inlägget HANetf samarbetar med Tidal Financial Group för att erbjuda sina kunder amerikanska och europeiska ETF white label-tjänster dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt