spot_img
22.1 C
Barcelona

HanETF och Sprott lanserar Junior Uranium Miners ETF

-

Den passiva förvaltaren HanETF har meddelat lanseringen av Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ), i samarbete med Sprott Asset Management. Denna nya ETF har inriktning på små till medelstora uranproducenter.

Strategin syftar till att erbjuda investerare exponering mot aktier i mindre uranbrytningsföretag som kommer att dra nytta av den globala tillväxten av kärnkraft.

Den nya lanseringen skiljer sig från Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U308), som lanserades 2022, genom att den investerar i små till medelstora uranföretag.

Den nya ETFen kommer att noteras på Londonbörsen, Xetra och Borsa Italiana senare denna månad. Den USA-noterade versionen har samlat tillgångar på 344 miljoner dollar under förvaltning.

Denna ETF är den fjärde produkten som Sprott och HanETF har lanserat tillsammans, efter att de också rullat ut fonder fokuserade på kopparproducenter och energiomställningsteman.

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HanETF, sa: ”Uranpriserna har stigit under det senaste året och går in på en ny tjurmarknad när kärnkraftens oumbärliga roll i energiomställningen blir uppenbar … men saknas i Europa tills nu har varit en liten och medelstor uranproducent fokuserad ETF.

”Vi har sett en flod av förfrågningar från investerare som frågar om vi tar med en Junior Uranium Mining ETF till den europeiska marknaden. Vi är mycket stolta över att lansera Europas första Junior Uranium Mining UCITS ETF och ännu mer stolta över att göra det i samarbete med Sprott Asset Management, som är verkliga ledare inom uraninvesteringsområdet.”

Inlägget HanETF och Sprott lanserar Junior Uranium Miners ETF dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments