HanETF och Sprott lanserar Copper Miners ETF med fokus på lägre koldioxidavtryck

Sprott Asset Management och HANetf har tillkännagivit lanseringen av Sprott Copper Miners ESG Screened UCITS ETF, en innovativ ny fond designad för att erbjuda investerare tillgång till koppargruvföretag med ett lägre koldioxidavtryck.

Detta är det tredje samarbetet mellan Sprott och HANetf, efter den framgångsrika lanseringen av Sprott Uranium Miners UCITS ETF och Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF.

Den nya ETFen följer Nasdaq Sprott Copper Miners ESG Screened Index (NSCOPE), som inkluderar företag som är väl positionerade för att dra nytta av den ökande efterfrågan på koppar i den globala energiomställningen.

Viktiga egenskaper hos denna ETF inkluderar:

Rent spelexponering: Investerar uteslutande i koppargruvföretag i tidigare led, vilket erbjuder investerare direkt exponering mot denna kritiska sektor.

ESG-fokus: Använder en screening för utsläpp av växthusgaser för att identifiera företag med lägre koldioxidavtryck, i linje med investerarnas prioriteringar.

Positionerad för tillväxt: Dra nytta av den förväntade långsiktiga efterfrågan på koppar som drivs av energiomställningen.

Europas enda artikel 8 koppargruvarbetare ETF: Säkerställer transparens och avslöjande av ESG-faktorer i enlighet med SFDR-regler.

John Ciampaglia, Sprott Asset Management CEO, kommenterade: Koppar är ryggraden i energiomställningen, med tillämpningar i elfordon, solenergi och annan ren teknik. Denna ETF ger investerare ett bekvämt och ESG-fokuserat sätt att få exponering mot denna viktiga metall.”

Tom Bailey, HANetfs analysschef, tillade: ”Vi är glada över att samarbeta med Sprott om detta innovativa erbjudande. Sprott Copper Miners ESG Screened UCITS ETF adresserar den växande efterfrågan från investerare på ESG-kompatibla investeringslösningar inom koppargruvsektorn.”

Sprott Copper Miners ESG Screened UCITS ETF har en kostnadskvot på 0,59 % och är tillgänglig för handel på London Stock Exchange under tickersymbolen CPPR som ASWD på Xetra.

Handla ASWD ETF

Sprott Copper Miners ESG Screened UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla M7ES ETF

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ES ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget HanETF och Sprott lanserar Copper Miners ETF med fokus på lägre koldioxidavtryck dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt