HANetf lanserar Europas första ESG-kontrollerad India tech ETF

HANetfs forskningschef Tom Bailey besöker Thomas Warner på Proactive London story för att prata om det senaste tillskottet till HANetf-erbjudandet, Europas första ESG-kontrollerad India tech ETF, INQQ India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF, fokuserad på indisk teknik. Den nya ETF syftar till att utnyttja Indiens växande roll i den globala ekonomin, särskilt dess digitala sektor.

Indien, som av IMF beräknas IMF som den snabbast växande stora ekonomin 2023 och 2024, erbjuder en unik investeringsmöjlighet, särskilt inom digitala och e-handelsområden. ETF riktar sig till den ökande digitala konsumtionen i Indien, förstärkt av regeringens ansträngningar för att förbättra anslutningsmöjligheterna och landets betydande ungdomsbefolkning.

Skapandet av INQQ innebar samarbete med USA-baserade EMQQ Global. Kevin Carter, medgrundare av EMQQ Global, är känd för sin expertis inom tekniska investeringar på tillväxtmarknader. Detta partnerskap hjälpte till att ta itu med svårigheterna med att investera i tillväxtmarknader som Indien.

Bailey diskuterar också Indiens geopolitiska hållning och betonar dess oberoende position utanför stora globala block. Han lyfte fram Indiens tradition att upprätthålla suveränitet, rotad i dess roll i den alliansfria rörelsen under det kalla kriget. Denna hållning, tillsammans med Indiens demokratiska natur och rättsstatsprincipen, gör det till ett attraktivt alternativ för västerländska investerare. Investerare som är intresserade av ETFen kan komma åt den genom notering på Londonbörsen och i Tyskland och Italien. INQQ består av en korg med aktier fokuserade på internet- och e-handelssektorer i Indien, vilket ger exponering mot denna växande digitala marknad.

Handla INQQ ETF

India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (INQQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget HANetf lanserar Europas första ESG-kontrollerad India tech ETF dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt