Goldman Sachs gillar dessa fem teknikaktier

Analytiker på Goldman Sachs har lyft fram en handfull teknikaktier med uppsida när rapportsäsongen börjar avta.

Tekniksektorn i S&P 500 visade en vinsttillväxt på 21,6 procent under fjärde kvartalet. Det kan jämföras med en total S&P 500-vinstökning på 9,5 procent förra kvartalet, enligt LSEG, tidigare känt som Refinitiv.

CNBC Pro kammade igenom toppforskning från Goldman Sachs för att hitta företagets bästa idéer inom teknik. Namnen nedan är alla klassade som Köp.

De inkluderar Arista Networks, Arm Holdings, Monday.com, AppLovin och ASML Holding.

Arm Holdings

Analytiker Toshiya Hari försvarar mjukvaru- och halvledardesignföretagets aktie. Arm levererade en spektakulär finansiell resultatrapport för tredje kvartalet tidigare denna månad och himlen är gränsen för företaget, enligt företaget. Faktum är att aktien kommer att stiga hela 70 procent 2024.

Hari sa att han förväntar sig att Arm “utvidgar sin räckvidd till applikationer som den är underindexerad för idag, inklusive datacenter, fordon och [Internet-of-Things].”

Företaget är särskilt positivt inställd till Arms datacenterverksamhet, som har kunder från Microsoft, Nvidia och Amazon.

Arm har också en “stark marginalprofil”, sa företaget.

Samtidigt har företagets aktie mer uppåt framöver, tillade Hari.

“Om vi ser framåt, som vi indikerade i vår inledande rapport, förväntar vi oss att Arm kommer att visa stark operativ hävstång på medellång till lång sikt samtidigt som vi investerar på lämpligt sätt för att möta sin expanderande [total adresserbara marknad],” sa analytikern.

monday.com

Programvaruföretaget för projektledning skjuter på alla cylindrar, enligt analytikern Kash Rangan. “Monday.com rapporterade starka 4Q23-resultat över alla mätvärden, samtidigt som de satte mer blygsamma intäkter och rörelsemarginaler för 2024”, sa analytikern efter företagets kvartalsrapport.

Men trots den konservativa vägledningen sa Rangan att han stöder aktien med massor av outnyttjade tillväxtmöjligheter.

I synnerhet sa analytikern att Monday.com är väl positionerat för att utöka sin affärsräckvidd inom divisioner som finans, marknadsföring och mänskliga resurser.

“När den makroekonomiska miljön börjar förbättras kommer måndagen också att se ytterligare organisk expansion, vilket genererar fördelar för dina försäljningsinsatser” tillade han.

“Med stark intäktstillväxt, en förskjutning mot företagsmarknaden, en stor och underpenetrerad TAM och en stark konkurrenskraftig vallgrav, har Monday.com gott om landningsbana för tillväxt, enligt vår uppfattning” sa han.

ASML

Halvledarföretaget rapporterade bättre resultat i sin senaste resultatrapport, men varnade för att det förväntar sig att försäljningen kommer att förbli oförändrad i år jämfört med 2023.

Aktien har dock stigit med cirka 23 procent i år och analytikern Alexander Duval tror att ytterligare uppgångar kommer att följa.

“Kommentaren sedan resultaten från 4Q23 stärker ytterligare vårt förtroende för en kortsiktig böjning och [en] solid ramp till 2025”, skrev han nyligen.

Beställningar och efterfrågan förblir stark och den geopolitiska risken är låg eftersom företagets exponering mot Kina är ganska minimal, sa företaget.

Dessutom sa Duval att ASML har en “djup konkurrenskraftig vallgrav” i sin extrema ultravioletta litografiteknologi, även känd som EUV, som den använder för att tillverka mikrochips.

Duval erkände att ASML-aktien har släpat efter sina halvledarkollegor, men sa att det lämnar mer utrymme för uppsidan. Aktien finns också på företagets prestigefyllda övertygelseköplista.

“Även om aktien har överträffat sina globala semi-cap-kamrater sedan 4Q23 resultaten, tror vi att den nuvarande aktiekursen och värderingen ännu inte speglar ASMLs starkare tillväxthistoria,” tillade han.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Goldman Sachs gillar dessa fem teknikaktier appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt