GinsGlobal Index Fund Managing Director ser stark medvind för Cloud och Tech ETFer

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffade Steve Darling från Proactive för att få en översikt över prestanda och trender i dess Cloud Technology ETF och Tech Megatrend ETF för 2023. Han ser en stark medvind för Cloud och Tech ETFer. För Cloud Technology ETF lyfter Ginsburg fram ett starkt år med en avkastning på över 41 procent.

Han tillskriver denna framgång till tillväxten av artificiell intelligens (AI), som driver ökade utgifter för molntjänster. Molnleverantörer som Microsoft och Google integrerar AI-chips i sina plattformar, vilket gör dem till stora förmånstagare av denna trend. Den fortsatta förekomsten av distansarbete har också lett till betydande sammanslagningar och förvärv inom cybersäkerhetssektorn kopplade till molntjänster. När det gäller Tech Megatrend ETF, noterar Ginsburg att den har sett en robust prestanda och nästan nått en ökning med 40 procent.

Lägre ränteprognoser och Federal Reserves paus har gynnat tillväxtaktier. Integrationen av AI och digital teknik i olika branscher har varit en viktig drivkraft för tillväxt. Ginsburg lyfter fram Microsofts förvärv av Activision för 75 miljarder dollar som ett exempel på konvergensen av sociala medier, moln och digitalt spel, allt drivs av AI. Spelindustrin har överträffat Hollywood i storlek, driven av AI-framsteg och spel på mobila enheter. Inför 2024 förväntar sig Ginsburg att tillväxten inom dessa sektorer kommer att fortsätta. Molnutgifterna beräknas öka med nästan 1 biljon dollar till 2028, med AI-relaterade utgifter som når omkring 2 biljoner dollar i slutet av decenniet.

Denna tillväxt kommer att gynna både stora molnleverantörer och medelstora och stora företag. Ginsburg betonar att vi är mitt uppe i den fjärde industriella revolutionen, där AI och outsourcing av databehandling spelar en central roll, och molntekniken är positionerad för att underlätta denna transformation. Sammanfattningsvis förutser Ginsburg ytterligare tillväxt och spännande möjligheter för både molnteknik och den bredare tekniska megatrenden 2024. Dessa trender understryker vikten av AI och digital integration mellan branscher och lovar ett dynamiskt år framåt i världen av teknologiinvesteringar.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget GinsGlobal Index Fund Managing Director ser stark medvind för Cloud och Tech ETFer dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt