spot_img
22.1 C
Barcelona

Freetrade erbjuder tyska aktier till sina kunder

-

Aktiemäklaruppkomlingen Freetrade har träffat en överenskommelse om att ansluta direkt till den tyska aktiemarknaden för att ge kunder avgiftsfri tillgång till namn som Adidas och BMW. Att Freetrade erbjuder tyska aktier till sina kunder är inte helt oväntat, detta har kommunicerats när FreeTrade meddelade att FreeTrade erbjuder finska aktier till sina kunder.

Den app-baserade handelsplattformen har tecknat ett avtal med Equiduct för att låta brittiska kunder få tillgång till den tyska börsen. Freetrade-kunder kan nu köpa och sälja de flesta tyska aktier utan provision eller avgifter, endast valutaavgifter.

VD och grundare Adam Dodds sa: ”Tillägget av europeiska aktier till plattformen är ett viktigt steg för oss när vi börjar vår expansion till och utanför Europa. Vårt uppdrag är att få alla att investera och samtidigt hålla priserna låga.”

Freetrade, som har över 1 miljon kunder, låter människor handla aktier gratis på sin app, som liknar det enormt populära amerikanska företaget Robinhood. Freetrade grundades i London 2016 och lanserade sin app 2018.

Precis som Robinhood, riktar Freetrade sig till unga förstagångsinvesterare, främst i millenniedemografin. Det tjänar pengar genom en ”freemium”-modell, som uppmuntrar användare att registrera sig för månatliga prenumerationer som erbjuder extrafunktioner som ett ISA-konto (en brittisk motsvarighet till Investeringssparkontot) och ränta på kassasaldon.

Många konkurrerande mäklare låter kunder köpa och sälja europeiska aktier men gör det genom att arbeta via en tredje part som tar ut en avgift. De flesta tar också ut sina egna plattformsavgifter.

Att ansluta direkt till börser är tekniskt utmanande och dyrt att bygga men Freetrade tror att investeringen kommer att löna sig.

Överför sina kostnadsbesparingar till kunderna

Dodds sa: ”Freetrades unika direkt-till-marknadsåtkomst och proprietära mäklarplattform hjälper till att låsa upp kostnadsbesparingar som vi kan överföra till våra kunder genom en enkel och låg kostnad investeringsupplevelse.”

Stora tyska företag som Adidas, BMW, Mercedes, Deutsche Telekom, Puma och Siemens kommer nu att vara tillgängliga för Freetrade-kunder utan kostnad när Freetrade erbjuder tyska aktier till sina kunder. Mindre företag kommer att vara omsättningsbara utan provision för kunder som tecknar ett abonnemang.

Freetrade erbjuder redan finska aktier på sin plattform och planerar att lägga till marknader i Österrike, Belgien, Nederländerna, Portugal och Sverige snart.

Dodds sa: ”Vi kommer att fortsätta att lägga till fler europeiska börser till plattformen när vi expanderar över hela Europa.”

Inlägget Freetrade erbjuder tyska aktier till sina kunder dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments