Förhoppningar ökar om ett avbrott i Brasiliens torka på börsnotering

“Det finns en enorm uppdämd efterfrågan eftersom vi inte har haft en börsnotering i Brasilien på mer än två år”, säger Roderick Greenlees, global chef för investeringsbank på Itaú BBA. “Jag förväntar mig att något kommer att hända under första halvåret i år. Vårt basfall är någonstans mellan tre och fem börsintroduktioner 2024.”

De flesta EM-fonder är överviktiga i Brasilien och positionerna har ökat under det senaste året, säger Pablo Riveroll, chef för LatAm-aktier på Schroders. “Pengar från lokala investerare kommer sannolikt att flytta tillbaka till aktier när kurserna faller, och förmodligen accelerera en gång i ensiffrigt”, tillägger han. “Marknaden förväntar sig att det kommer att hända mot mitten av året, så det är förmodligen då som IPO-aktiviteten accelererar.” Investerare kommer dock att vara uppmärksamma på den dåliga utvecklingen för de senaste bolagen.

Endast 14 av de 69 från 2020 och 2021 som fortfarande handlar är i positivt territorium, enligt Nord Research. Det kvarstår också finanspolitiska bekymmer, med tanke på regeringens löften om extra utgifter. BCB har sagt att ordnade offentliga räkenskaper är avgörande för att den ska fortsätta att sänka räntorna. Eduardo Figueiredo, chef för brasilianska aktier på Abrdn, ser potential för börsintroduktioner i underrepresenterade sektorer som jordbruk, teknik, hälsovård eller infrastruktur.

Han tror att investerare kommer att vara mer kräsna, föredra företag som redan är lönsamma och generera pengar. “Disciplinen kommer att bli högre den här gången eftersom kapital är dyrare globalt”, säger han.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

 

The post Förhoppningar ökar om ett avbrott i Brasiliens torka på börsnotering appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt