Fidelity International sänker avgifterna på Bitcoin ETP

Fidelity International (Fidelity) har meddelat att de sänker avgiften på sin fysiska Bitcoin Exchange Traded Product (ETP) med en pågående avgiftssiffra (OCF) från 0,75 % till 0,35 %, vilket gör det till en konkurrenskraftigt prissatt ETP tillgänglig för europeiska investerare.

Fidelity Physical Bitcoin ETP, som spårar prisrörelsen för världens ledande kryptovaluta, lanserades i februari 2022 och är noterat på Deutsche Börse Xetra och SIX Swiss Exchange. Det syftar till att representera ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt för europeiska investerare att få exponering mot Bitcoin. Fidelity Digital Assets℠ (FDAS) fungerar som förvaringsinstitut.

NamnKortnamnISINFörvaltningsarvodeFidelity Physical Bitcoin ETPFBTCXS24348912190,35

Christian Staub, Managing Director Europe, Fidelity International, kommenterar: ”Det senaste godkännandet av de första spotbitcoin-ETF:erna i USA har väckt intresse från investerare för kryptovalutor över hela världen. Beslutet återspeglar inte bara den ökande acceptansen av digitala tillgångar som helhet utan också den växande mognaden hos den underliggande Distributed Ledger Technology. Vi har haft många samtal med kunder under de senaste månaderna eftersom de med rätta efterfrågar ett effektivt sätt att dra nytta av denna trend. Vi är övertygade om att vår ETPs nya prissättningsmodell kommer att förbättra hur vi möter deras förnyade efterfrågan och ge ännu fler investerare tillgång till denna tillgångsklass.”

Handla FBTC ETP

The Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC ETP) är en börshandlad produkt (ETP) som handlas på flera olika börser, till exempel SIX och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget Fidelity International sänker avgifterna på Bitcoin ETP dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt