Fem bra aktier för 2024 enligt Dagens industri

Dagens industri har valt ut fem bra aktier för år 2024. Bland aktierna som har utvecklats svagt under 2023 så har dessa fem stor chans att ta revansch under 2024. Tidningen satte samman en motsvarande portfölj inför 2023 och utvecklingen blev stark.

OX2 som utvecklar vindkraftsparker och närliggande projekt har gjort ett bra ifrån sig och avslutade året med att överlämna tre vindkraftsparker till köpare. Aktien rasade dock rejält underåret. Men en ränta som inte längre stiger kan inställningen bland investerare vända.

Nibe som är stora inom värmepumpar fick se vinden vända till motvind under 2023 och aktien följde med ner. Di anser att det är ett bra läge att köpa in sig i en sann kvalitetsaktie som nu erbjuds till ett lägre pris.

Gruvbolaget Boliden fick under 2023 möta en hel serie av motgångar och VDs kommunikation började dessutom ifrågasättas. 2024 kan dock aktien vända, dels baserat på att bolagets verksamhet sannolikt kommer att bli mindre stökig och dels på att metallpriserna kan återhämta sig, och då främst med fokus på zink.

Investmetmentbolaget Svolder är ett spännande val när marknaden för små och medelstora bolag vänder. En premie på 12 procent mot substansvärdet kan det vara värt att få en bred portfölj.

Creaspac stängde året på 97,4 kronor per aktie, vilket är en substansrabatt på omkring 3 procent. När räntan nu är tillbaka så tickar det in lite pengar till bolaget medan man letar efter ett bra förvärv, och Di tror bolaget hittar något spännande. Och om inte, då får man tillbaka sina pengar.

Fler nyheter

Populärt